Capture

När Leicester City sparkade Claudio Ranieri möttes klubben av enormt mycket kritik från fotbollsexperter, tidigare spelare och egentligen hela fotbollsetablissemanget. Ett kontroversiellt beslut med tanke på succén ifjol. Men sedan assistenten Craig Shakespeare tog över har det vänt, och nu har de helt plötsligt två raka segrar i ligan. Idag väntar ett mycket tufft returmöte i Champions League mot Sevilla och förutsättningarna är glasklara; Leicester måste vinna. 

Leicester med vind i seglen

Leicester City är ett mysterium på alla sätt. Lika oväntat som att de vann ligan förra året – lika oväntat var det att de skulle ligga såhär långt ner i ligan som de gör nu. Visst, det var inte många som tippade att de skulle återupprepa sensationen från förra säsongen, men faktum kvarstår att det är i princip samma trupp den här säsongen.

I Champions League har det dock gått bättre och laget vann gruppen, en relativt svag grupp, men ändå. Första åttondelsfinalen lagen emellan slutade 2-1 till Sevilla. Och det där bortamålet som Leicester lyckades gneta till sig kan visa sig bli extremt värdefullt. Nu räcker ”bara” 1-0 för att de ska gå vidare. Tränarbytet har gett en positiv effekt för dem och nu tycks även Mahrez och Vardy ha vaknat till liv. För Leicesters del är det helt avgörande eftersom att de två i mångt och mycket är lagets offensiv. Inför dagens match saknas Nampalys Mendy och Molla Waqué sedan tidigare.

Sevilla kan bli historiska

Precis som Leicester kan Sevilla skriva historia ikväll. Det kan bli första gången klubben avancerar till kvartsfinal i Champions League. Och det mesta talar för det. Sevilla är i grunden ett bättre lag än Leicester, och den här säsongen har de imponerat riktigt rejält. Tränare Jorge Sampaoli har efter sitt fina arbete i klubben ryktats till bland annat Barcelona. Sevilla ligger för närvarande på en tredjeplats i ligan med fem poäng upp till serieledande Real Madrid.

Resultatraden från de senaste matcherna lyder som följer: vinst mot Bilbao följt av två kryss mot Alaves och Leganes. Ett litet frågetecken för formen med andra ord. De har ett par skador i bland andra Tremoulinas, Vietto och Carrico men det är inga som är oersättliga.

Det blir en mycket oförutsägbar match, men vi kommer få se ett heltaggat Leicester göra allt i sin makt för att vända detta. Det bör dock inte gå vägen eftersom att Sevilla är så starka, men ett kryss kan man nog gneta till sig. Krysset går att spela till 3.65 hos Mobilbet.

Spela på matchen hos Mobilbet 

Capture