Imorgon lördag går den första delfinalen i Olympiatravet på Bergsåker i Sundsvall, vilket ATG firar med att släppa 2500 hästar fria runt om i Sundsvall.

-”Fångar du in en häst har du chansen att åka till OS i Vancouver”, säger Elisabeth Normelli, Sponsor- och eventchef på ATG.

Som tur är för Sundsvallsborna är det inte riktiga hästar det handlar om – dessa har ca tio centimeter i mankhöjd och kommer att delas ut över hela staden, på köpcentrum och hos ICA MaxiSundsbruk eller Coop Forum Birsta i Sundsvall.

-”Budskapet i årets kampanj för Olympiatravet är ”Hitta din vinnare!”. I år vill vi koppla en annorlunda aktivitet ute på stan till kampanjen och arrangemanget vi gör på banorna”, säger Elisabeth Normelli.

Alla innehavare av en minihäst erbjuds att komma ut till Bergsåker på lördag och där delta i en tävling under ledning av OS-brottaren Martin Lidberg. En vinnande ”hästägare” får sedan en resa till Olympiatravets final på Åby den 18 april och har där chansen att vinna en resa för två till OS i Vancouver.

-”Den här typen av event har vi aldrig tidigare gjort, därför är det lite spännande att se hur många ”hästägare” som dyker upp. Vi kommer även att dela ut minihästar i samband med de övriga delfinalerna i Malmö, Eskilstuna och Borlänge”, säger Elisabeth Normelli.

Olympiatravet är ett samarbete mellan ATG, Sveriges Olympiska Kommitté och Svenska Handikappidrottsförbundet. Sedan starten har de svenska V75-fansen varit med och bidragit med 163 miljoner kronor till de svenska olympiernas och paralympiernas förberedelser inför kommande spel. Totalt har Olympiatravet bidragit till 241 medaljer i OS och Paralympics.