Virgil van Dijk

Virgil van Dijk har varit en ryktenas man under de senaste dagarna. Efter en fin säsong i Southampton har han jagats av toppklubbar som vill stabilisera sin defensiv och hitta en försvarare som är trygg med boll och kan starta anfall. Chelsea och Manchester City var två av klubbarna som det pratades om men Liverpool dök upp och helt plötsligt fanns det pengar att spendera för Klopp och hans hejdukar.

Anmälde Liverpool

Häromdagen kom besked om att Southampton anmäler Liverpool för otillåtet närmande och alltså inte officiella affärer direkt med klubben han har kontrakt med, utan snarare verkar det som att man har kontaktat Virgil på ett eller annat sätt för att locka över honom. Ett problem är att spelaren förlängde sitt kontrakt förra sommaren till 2022, men kontrakt betyder inte särskilt mycket i dagens fotboll. Spelare kan tvinga fram övergångar, det har vi sett förut, och det kommer ske igen. Om det blir så i det här fallet återstår att se. Men rykten gör gällande att Virgil van Dijk själv är mest sugen att gå till Liverpool och arbeta med Jürgen Klopp.

Bad om ursäkt

Efter att Southampton gått ut med en anmälan dröjde det inte länge innan Liverpool gick ut på sin hemsida för att be om ursäkt för sitt agerande och man klargjorde att man avslutat sitt intresse i spelaren. Men det bubblar alltjämt kring den här historien.

Innan hela den här soppan uppdagades var det sagt att van Dijk är på väg att bli den dyraste övergången för försvarare i fotbollsvärlden då priset för en övergång är någonstans i 60 miljoner pundsklassen. Men hur tillmötesgående är egentligen Southampton? Speciellt efter att Liverpool inte har skött affären snyggt? Det kan mycket väl trissa upp priset, och frågan är om han är värd de pengarna eller om man kanske inte bara ska försöka hitta en billigare och smartare lösning istället för att betala överpris? En sak är säker, vi har inte hört det sista från den här transferröran.

 

Spela på spelarövergångar hos Bethard

Bethard ger bäst odds på svensk seger