NordicBet

När de flesta fotbollsälskare bara går och väntar på upplösningen av Europas största ligor, Champions League och inte minst öppningen av sommarens fotbolls-EM i Frankrike så har man uppe i norra Sverige, närmare bestämt Piteå fått sig ett alldeles eget lag att lägga hoppet till. FC Munkan är namnet på allas läppar i Piteå och det är inte utan att man blir imponerad av allt engagemang och arbete som ligger bakom detta nystartade lag. Frågan alla ställer sig nu är självklart hur långt detta lag kan nå, det nuvarande division 5-laget har i och med ett hårt kämpande lag och mycket talang en ljus framtid där nästa steg är att motsvara förhandstipsen att vara med och slåss i toppen av tabellen.

Från korpen till Piteås stolthet

Vad som till en början startade som ett korpenlag har idag vuxit till att bli en seriöst satsande förening vid namn FC Munkan. Division 5 södra i Norrbotten är det som gäller för det nystartade laget och för motståndet står lag som Alterdalens IF, Älvsby IF och Infjärdens SK med flera. Långt ifrån några slagpåsar så räkna med en jämn och tuff serie där kampen om seriesegern och uppflyttning lär leva in till de sista omgångarna.

Ska man kolla på vad experterna tror, i detta fall NordicBet som idag kan erbjuda spel på matcher så långt ner som division 5 så är FC Munkan en av förhandsfavoriterna till att vara med och kriga i toppen av tabellen när hösten är här. Skulle du i skrivande stund välja att lägga ett spel på FC Munkan som seriesegrare så erbjuds du 2.50 gånger pengarna, att jämföra med till exempel Älvsby IF som ger 3.20 gånger pengarna.

Trots att man är ett nystartat lag med endast erfarenhet ifrån spel i korpen så är FC Munkan till detta år tippat att tillhöra toppen av division 5 Norrbotten södra. Med ett starkt driv och en del spännande nyförvärv så är laget mer förberett än någonsin att ta sig an kommande utmaningar i detta års ligaspel.

Lagfoto1

Division 5 Norrbotten Södra

Trots relativt okända lag för den stora massan så är det i division 5 Norrbotten södra som vi kan vänta oss den största spänningen denna säsong i fotbollssverige. Med lag som Nybyns IK, Alterdalens IF och självklart FC Munkan så är detta en serie vi alla kommer att följa med stor nyfikenhet. Med en match spelade, förlust 1-3 mot Infjärdens SK så har FC Munkan revansch att  utkräva i nästa hemmamatch mot Sikfors SK. Ska man studsa tillbaka efter det bittra nederlaget i premiären och leva upp till förhandstippsen? Missa inte säsongens andra match på LF Arena den 21:e maj, räkna med en stämning utöver det vanliga när Piteås mest folkkära lag ska plocka hem sina först 3 poäng. Var med hela vägen till toppen, säsongen är ung och än finns alla chanser att ta steget upp till division 4!

Storsatsande FC Munkan

Tidningsutklipp

Det kom inte som någon större överraskning att FC Munkan till slut skulle ta klivet in i seriespel. Efter att i stort sett ha dominerat spelet i korpen så var det bara en fråga om när man skulle se sig om efter nya utmaningar. Detta ledde till att man inför säsongen 2016 ansökte om att få spela i division 5 Norrbotten södra och inte tog det lång tid innan denna artikel dök upp med årets stora sporthändelse.

 

Skönhetsbehandling

Den nya satsningen tog fart direkt med intensivare träningar, spännande nyförvärv och självklart stärkande skönhetslyft för några utav lagets stjärnor. Så här på förhand, innan serien har dragit igång så framstår det allt mer som att ingenting kommer kunna stoppa detta målinriktade lag. Det är nu endast spelarna själva som sätter gränserna för hur långt detta kan bära!

Ska man hålla för favorittrycket?

I och med lagets framfart i korpen och nu även favoritskapet i seriespelet så har självklart alltmer människor börjat få upp ögonen för detta storsatsande lag. Det är nu mer en trogen skara av supportrar som följer laget, det spelar ingen roll om matchen spelas hemma på LF Arena eller på bortaplan en regnig höstdag, stödet finns alltid där. Frågan som många ställer sig är hur laget ska komma att hantera framtida formsvackor som drabbar även de starkaste lagen. Så här långt har FC Munkan haft en mycket ljus och framgångsrik historia, men vad händer när motståndet blir tuffare och spelet börjar gå i stå? Lyckas dem hålla huvudena högt och jobba som ett lag även i dessa tider så ser framtiden lika ljus ut som ett norrsken under en klar kväll i Norrland.

Spela på Division 5 hos NordicBet

Kommer FC Munkan att fortsätta sin framgångssaga även i division 5 Norrbotten södra? Ska man se till vad NordicBet tycker så pekar oddsen på att man kommer tillhöra toppen av tabellen. Inget konstigt i det med tanke på den storsatsning man nu genomför. Att få 2.50 gånger pengarna för FC Munkan som seriesegrare är ett fynd och fullt spelvärt. Spel på divisioner så långt ner som division 5 är en unik möjlighet för alla er spelare på NordicBet. Bli medlem nu och följ ditt favoritlags väg mot toppen. Ska FC Munkan visa sig kunna leva upp till alla förväntningar och ta klivet upp till division 4 eller ska något utav de andra lagen sätta stop för segerdrömmarna?