flipoutFull Tilt Poker har i dagarna presenterat en ny turneringsform som redan blivit mycket uppmärksammad. Flipout tournaments kan ses som en hybridform mellan en traditionell turnering och en flip-turnering.

För dem som inte vet vad en flip-turnering är så är detta kort och gott en turnering där alla spelare är all in hela tiden. Många avskyr detta eftersom det reducerar spelet till 100% tur. Det finns även en del som tycker vanliga turneringar är lite långsamma och det är antagligen från denna synpunkt Full Tilt Poker lagt ihop 1+1 och kalkylerat fram sin senaste idé: Flipout Tournaments, eller ”flipout-turneringar” om vi får lov att använda svenska.

Flipout tournaments fungerar nämligen så att i startskedet är alla spelare all-in, men denna fas övergår snart till en ny fas, låt oss kalla det in the money-fasen. En stund efter att helvetet brutit ut och en del spelare kastats ut i turneringen lika snabbt som de anmält sig kommer de resterande att vara framme på en prisplats, det som brukar kallas in the money.

När spelet övergår till traditionell turneringspoker och inga forcerade all in en masse längre gäller är alltså alla spelare garanterade att vinna pengar. De som annars tyckte det kunde vara en aning segt att spela i en lång turnering och kanske dessutom fick se sig eliminerade strax innan prisplatserna behöver nu inte oroa sig för att kasta bort tiden på ”ingenting”.

Flipout Tournaments hittas alltså på Full Tilt Poker exklusivt och turneringar som gäller för detta format känns igen i lobbyn genom en lila symbol med ett ”F” i.

Flipout Festival

Full Tilt Poker har också arrangerat en festival som gäller det nya spelformatet och denna pågår t.o.m. den 24 mars. Om du lockas av Flipout Tournaments är detta ett utmärkt tillfälle att prova då det under festivaldagarna finns $25 000 i adderade priser enbart för de som spelar Flipout Tournaments.