På lördag avlöser de internationella storloppen varandra i travvärlden, och vi kan bland annat följa både Kymi Grand Prix och Prix René Ballière som båda ingår i Trotting Masters, det europeiska rankningssystem som ersatte Grand Circuit.

Ungefär 15 mil nordost om Helsingfors körs Kymi Grand Prix i Kouvola för 15:e året i rad, och en av de hästar som startar är Elitloppssegraren Commander Crowe som kommer att flygas in från Frankrike där han vilat upp sig sedan segern på Solvalla den 27 maj. Kymi Grand Prix börjar cirka klockan 17:47 svensk tid och har ett förstapris på €85 000.

ATG erbjuder spelformerna Vinnare, Plats, Tvilling och Trio i gemensamma pooler för Kymi Grand Prix. Bankod för kupongerna är 59 (Fi).

I Frankrike körs Prix René Ballière på Vincennes i Paris, där också flera årgångslopp avgörs. I den preliminära startlistan för Prix René Ballière – som är ett lopp för den äldre eliten – hittar vi bland annat Juggle Face, Renommee d’Obret, Main Wise As och Roxane Griff. Förstapriset ligger på €100 000. Den officiella startlistan blir tillgänglig hos ATG.se på torsdag.

ATG erbjuder spelformerna Vinnare, Plats och Tvilling i gemensamma pooler med PMU (Frankrike). Trio spelas dock i separat, svensk pool. Bankod för kupongerna är 63 (V) för Vincennes.

Här hemma i Sverige är det jackpott på V75 uppe i Boden och det finns chans att vinna 42 miljoner kronor. V75 körs som lopp 8-14, med första start först klockan 20:30 på kvällen. Det blir totalt 15 lopp under kvällen på sommarvackra Peabtravet där solen aldrig går ned så här års. Vinnaren av Norrbottens Stora Pris kommer att få mottaga 1 miljon kronor.
ATG Live

ATG Live sänder från klockan 12:30 på lördag och vi kommer att få se lopp från Boden, Rättvik, Finland och Frankrike.

Lördagens TV-sändningar
12:30-14:00 TV4 Sport, Lunchtravet Direkt
20:10-23:15, TV4 Sport, V75 Direkt