Det finska pokerproffset Jens ”Jeans89” Kyllönen har enligt en intervju i CardPlayer Europe betalat €160 000 i handpenning för en plats ombord på Virgin Galactics rymdskepp.

”Jag har alltid varit fascinerad av rymden och nu när jag har möjlighet att vara bland de första personer som åker kände jag att jag måste göra det,” förklarar Kyllönen.

Bland övriga personer som bokat in sig hittar vi bland annat den pokerspelande affärsmannen Guy Laliberté.

Kyllönen räknar med att göra resan år 2014 efter att de inledande testerna har avslutats. Han kommer att tillbringa tre till fyra dagar på SpacePort America i New Mexico för att träna inför rymdresan, som kommer att pågå i två timmar.

Förra veckan låg Kyllönen $1 628 538 plus för år 2012 hos PokerStars, där han huvudsakligen ägnar sig åt high stakes cash games.

Hos PokerStars finns än så länge inga resepaket som tar dig ut i rymden, däremot finns det just nu satelliter tillgängliga för den som kan tänka sig att nöja sig med att åka Bahamas för att delta i PokerStars Caribbean Adventure i januari nästa år. Du hittar satelliterna i PokerStars spellobby under fliken ‘Event’ och ‘PCA’, och du behöver inte betala mer än $1,10 eller 4 Frequent Player Points för att delta i de billigaste satelliterna.

Vädret på Bahamas i januari månad

Genomsnittligt temperatur: 21,4 °C
Genomsnittligt högsta temperatur: 25,4 °C
Genomsnittligt lägsta temperatur: 17,3 °C
Genomsnittligt antal soltimmar: 220,1
Genomsnittligt temperatur i havet: 23 °C