Vem är världens bästa fotbollspelare 2010? Fifas pris för världens bästa fotbollspelare och ”Guldbollen”, Ballon d’Or, slogs i somras ihop till ett och samma pris och kallas nu Fifa Ballon d’Or. Odds på vilken fotbollsspelare som tar hem denna ärofyllda utmärkelse finns nu tillgängliga hos Betway.

Förra årets fenomenale vinnare, Lionel Messi, ger just nu 7,5 gånger pengarna på att vinna guldbollen två år i rad. Messi skulle, om han lyckas, hamna i en mycket exklusiv grupp bestående bland annat av forna storspelare som Johan Cruijff, Michel Platini – som för övrigt vann tre år i rad mellan 1983 – 1985 och Marco van Basten.

Storfavorit att vinna det nyinstiftade Fifa Ballon d’Or som världens bästa manliga fotbollsspelare 2010 är Inters Wesley Sneijder. Sneijders meriter under 2010 är imponerande, med en VM-final och en trippel bestående av Champions League-, Cup- och ligatitel i bagaget, och det är mycket troligt att hans odds på 2,85 gånger pengarna håller hela vägen. Avståndet till de närmsta konkurrenterna är stort och Sneijder har tre Barcelonaspelare efter sig på Betways oddslista, närmare bestämt Xavi som finns spelbar till 4 gånger pengarna, Iniesta som har ett odds på 5 gånger pengarna och förra årets vinnare Messi (7,5).

Vårt svenskhopp att kvala in på listan torde vara Zlatan, men i år finns han inte med som en nominerad spelare. Förra året blev Zlatan sjua, och det hade varit kul att se vilket odds han hade kunnat betala i år. Ur svenskt perspektiv är det desto roligare att se vilka damer som är nominerade. Marta, som har en plats i många svenska hjärtan, är oddsfavorit att ta hem priset i damernas division, och allas vår Caroline Seger ger 12 gånger pengarna om hon tar hem Fifa Ballon d’Or. Bland övriga damer som kan tänkas ge Marta en fight kan nämnas Kelly Smith och Abby Wambach.

Du hittar alla oddsen här: Odds Fifa Ballon d’Or hos Betway.