Äntligen dags för ATP-slutspelet eller World Tour Finals som det heter. Det är såklart svårare att analysera matcherna nu under WTF, mycket pengar står på spel och många ATP-poäng som är avgörande. Det innebär att vi har världens åtta bästa spelare som ger järnet för att komma så långt som möjligt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP World Tour Finals
  • Match: Federer – Raonic
  • Spel: Raonic +3
  • Odds: 1,85 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21:00

Gupp B börjar det hela med Kei mot Andy och sedan på kvällen som jag ska fokusera på här, Milos mot Roger.

Milos spel började komma igång ordentligt nu senast i Paris, han förvånade mig lite när han gick till final där han blev mosad av Novak. Hur som helst så vann han efter tre set mot Berdych och nollade Federer. Det är extremt svårt att bryta hans serve då den sitter som en smäck nu och dundrar in essen. Tror inte hans spel kommer bli sämre nu inför slutspelet utan om än lite bättre än tidigare så kommer han att hänga med en relativt blek Federer.

Det är fortsatt inomhus och det går fortare än vanligt, detta gynnar Milos i och med att hans serve blir extremt svår att returnera och det sättet han spelar på med sin slice så är inomhus det mest ultimata för honom just nu.

Federer spelar inte på sin högsta nivå nu och är i vissa matcher dålig. Han hade vissa problem med fransmannen Chardy i Paris och breakad endast Pouille två gånger för att sedan förlora mot Raonic i semifinalen. Jag trodde mer på Federer den matchen men man märkte att när Raonic har denna höga nivån på sitt spel som han har nu så är han svår att stoppa. Federer har ingen bra retur och det var det som gjorde det så svårt för honom att kunna skapa sig lägen och bryta hans serve. Hans dåliga spel har varit genomgående dem senaste turneringarna och nu gäller det att han steppar upp till slutspelet och det ska mycket till om han ska krossa Raonic.

Jag tror att Raonic pressar Federer in i det sista och +3.0 till 1.85 är taget!

Häng med på twitter@haegge1