Per Schlyter från Kristianstad är den tredje vinnaren som i NordicBets tävling får åka med Börje Salming till Toronto och se på hockey live. För Per blir det faktiskt lite av att komma hem då han på 1990-talet bodde i Toronto där Salming och Mats Sundin var högt respekterade hockeynamn.

-”Jag var student därborta. Att nu får åka med Salming till Toronto blir självklart extra speciellt”, säger vinnaren som tycker väldigt bra om staden. Förutom att han studerade där och fortfarande besöker staden regelbundet så var det här han träffade sin fru, Olivia, som han idag har två barn med.

Per har själv en bakgrund som ishockeyspelare. Talangen räckte inte ända till NHL, men väl till ett par av farmarligorna i USA. Han har spelat i Asheville och Amarillo.

-”Jag hade Wayne Gretskys bror, Keith, som tränare i Asheville”, berättar han.

I Sverige har Per spelat med Kristianstad i division I och II.

-”Jag såg att förra vinnaren i tävlingen, Daniel, hade spelat i Västervik. Antagligen spelade vi mot varandra säsongen 19993/94.”

Att möta Salming blir inte heller första gången för Per som mötte legendaren i Kristianstad 1993:

-”Salming var ute på en PR-tripp när han skulle lansera sina kalsonger. Vi hade två kanadensiska killar här i klubben och den ena, Tim, var brorson till Gerry McNamara. Det var han som scoutade åt Toronto och tog över Börje till NHL. Gerry McNamara blev sen general manager i klubben. Börje tyckte det var roligt när vi presenterade oss och vi hade ett mycket bra samtal”, minns Per.

I januari får nu Pär och hans fru resa med Börje till Toronto. På programmet står bland annat klassiska mötet mellan Maple Leafs och Montreal Canadiens.

-”Häftigt. Mina kompisar i Toronto säger alltid att det är omöjligt att få biljetter till matcherna mot Montreal och Detroit. Nu ska jag få åka och se den matchen med Börje. Det är ganska osannolikt”, säger NordicBets senaste vinnare.

Grattis säger vi på spelaspel.se!