Fanteam fantasy fotbollFanteam, den svenska sajten för fantasy sports, har nu breddat utbudet till att omfatta inte bara fotboll utan även ishockey. Det är givetvis en läcker nyhet för alla svenska spelare som har koll på vad som händer på rinkarna runt om i världen. Så här i ett första skede är det ryska hockeyligan KHL som är i fokus, men vi vet att antalet ligor kommer att bli fler i framtiden. SHL kommer garanterat att tillkomma inom kort och vi gissar att även finska ligan och CHL blir stapelvaror i utbudet av fantasy hockey. Vad gäller NHL har vi inga konkreta uppgifter och vi gissar att introduktionen av denna liga ligger lite längre fram i tiden.

Dagliga turneringar på KHL

Kikar vi på utbudet just nu hittar vi ett tiotal turneringar varje dag. Vi hittar dels turneringar som gäller för en hel omgång, dels sådana som gäller för ”kvällens matcher”. Det finns också ett par turneringar för enstaka match-ups samt Draft’n Go-turneringar. I turneringslobbyn hittar du all nödvändig information om varje turnering med data om spelstopp, turneringens omfattning, inköp och antal anmälda lag. Spelarna själva har även möjligheten att sätta ihop egna turneringar.

Så här fungerar fantasy hockey

Idén med fantasy hockey hos Fanteam är att du ska välja ut sex startspelare (en målvakt, ett backpar, en center och två forwards) och tre avbytare (en målvakt, en försvarsspelare och en forward). Handlar turneringen bara om en enstaka match kan du givetvis bara välja spelare från de två respektive lagen. I alla andra turneringar väljer du fritt från en katalog av spelare från alla klubbar i KHL. För att du inte ska kunna köpa enbart de bästa spelarna är du begränsad till en budget på $80. Innan du kan registrera ditt lag måste du välja lagkapten och vicekapten.

När spelet sedan stänger är det bara att invänta resultaten. På Fanteam kan du följa alla matcher i realtid och se precis när och hur dina spelare får poäng. Det är den spelare som kammar hem flest poäng totalt sett på matcherna som ingår i turneringen som tar hem vinstpotten.

Bra att känna till är att du flera gånger i veckan kan spela ”free rolls” på fantasy hockey hos Fanteam. Du kan alltså skrinna dig in i hetluften och få chans att vinna riktiga pengar utan att göra en insättning. Väljer du att sätta in får du en bonus på 200%.