Ivo Karlovic fortsätter att serva som en gud i Colombia. Han har, tack vare sin stabila förstaserve, slagit ut både Kevin Anderson och Adrian Mannarino. I finalen ställs han mot hemmaspelaren Falla.

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Bogota
  • Match: Alejandro Falla – Ivo Karlovic
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 1,56 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Alejandro Falla gör, som alltid, succé inför hemmapubliken. Årets startfält har visserligen inte skrämt många men att både slå ut en formstark Malisse och Tipsarevic är mycket starkt.

Falla är något så ovanligt som en sydamerikansk hardcourt-spelare och trivs mycket bra på snabba underlag. Förra året slog han ut både John Isner och Nicolas Mahut i Wimbledon vilket vittnar om duglighet.

Vem som vinner matchen känns högst oklart. Karlovic har inte blivit bruten på fem matcher (elva set) och det ska nog rätt mycket till för att Falla ska klara av det. Karlovic å andra sidan vinner i snitt 20-25% av poängen i motståndarnas serve och då förstår man hur matchbilden kommer se ut.

Ivo Karlovic är absolut ingen duktig nätspelare. Han är stor och täcker mycket samtidigt som han nästan är omöjlig att lobba, men någon vidare bollkänsla finns inte i den där kroppen. Så när Falla får tid på sig att så passerslag kommer Karlovic vara chanslös, precis som han kommer vara från baslinjen.

Jag räknar med ytterst korta dueller i kroatens serve och något längre dueller när Falla servar. Spelarna lär hålla serve till 90-95% och då lever över 22,5 games i matchen väldigt farligt. Det enda som kan störa överspelet är ett tidigt break från spelaren som börjar serve. Hur som helst kommer spelet att sitta minst 3 gånger av 4 och allt över 1,50 känns bra.

Karlovic har spräckt överlinan i 6 av de 7 senaste matcherna. Falla har 4 av de 5 senaste matcherna.

För mycket tyder på att överspelet sitter här.