För att fira att det nu börjar vankas kräftskivor delar Mr Green ut 40% insättningsbonus. Erbjudandet gäller dock endast under torsdagen den 23 augusti fram till klockan 23:59 svensk tid, så skynda dig över för att inte gå miste om din bonus.

Du kan utnyttja bonuserbjudandet en gång och få upp till 1 000 kronor i bonuspengar.

Fakta om kräftor

  • Rädsla för att den svenska flodkräftan skulle utrotas av alltför intensivt kräftfiske gjorde att lagstiftaren år 1878 förbjöd kräftfiske i Hjälmaren under juni och juli.
  • År 1879 utvidgades förbudet till att omfatta samtliga sjöar i Sverige och kom att gälla från 1 november till 7 augusti klockan 17:00. Det var alltså bara från kvällen den 7 augusti till den 1 november som man fick fiska kräftor i de svenska sjöarna.
  • Fiskeriförordningen 1982:126 ändrade kräftfiskepremiären så att den istället för att infalla den 7 augusti alltid inföll den första onsdagen i augusti.
  • Den 1 januari 1994 avskaffades Fiskeriförordningen och nuförtiden är det lagligt att fiska kräftor året om i Sverige såvida det inte strider mot lokala bestämmelser. Kräftskivor brukar dock fortfarande förläggas till augusti månad, innan kräftans lektid.