FULLTILTSpelare i USA som brukade spela hos Full Tilt Poker har nu kommit ett stort steg närmare att återfå sina pengar, de amerikanska myndigheterna han nämligen meddelat att de börjar ta emot ansökningar om återbetalning den 16 september. Dealine för att ansöka är den 15 november.

När Full Tilt Poker köptes av PokerStars återställde PokerStars kontobalansen för Full Tilt-medlemmar som fått sina konton låsta, med undantag för de spelare som var bosatta i USA. Myndigheterna i USA ville inte låta PokerStars ansvara för återbetalningen till spelare i USA, utan krävde istället att PokerStars lät de amerikanska myndigheterna sköta de återbetalningarna.

Garden City Group administrerar ansökningar och utbetalningar

På den officiella sajten FullTiltPokerClaims.com har Garden City Group (GCG) nu meddelat att de den 16 september kommer att skicka ut ett e-postmeddelande med instruktioner för hur man begär återbetalning av sina pengar, det vill säga skickar in en så kallad ”Petition for Remission”. GCG är den företag som United States Attorney for the Southern District of New York har gett i uppdrag att administrera återbetalningarna.

Vilka som kommer att få e-postmeddelandet baseras på den information om Full Tilt Poker lämnat över. Information om hur man bär sig åt för att begära återbetalning kommer också att anslås på FullTiltPokerClaims.com, så att även spelare som inte fått något e-postmeddelande men ändå anser sig ha rätt till återbetalning kan skicka in sina krav.

Kontobalansen den 15 april 2011 gäller – om pengarna räcker

Spelarna kommer att få tillbaka det belopp de hade på kontot hos Full Tilt Poker den 15 april, förutsatt att pengarna som finns tillgängliga för återbetalningar räcker till för det.

GCG, som arbetar tillsammans med The Asset Forfeiture Unit of the United States Attorney’s Office for the Southern District of New York och The Asset Forfeiture and Money Laundering Section of the United States Department of Justice, har fullbordat granskningen av data från FTP. Det har fastslagits att den uträkningsformel som ska användas för Petition for Remission kommer att baseras på spelarens slutliga kontobalans hos FTP den 15 april 2011,” skriver GCG på FullTiltPokerClaims.com. ”Om de beslagtagna medel som finns tillgängliga för distribution är lika stora eller överstiger de sammanlagda kontobalanserna för alla sökande som uppfyller kraven kommer varje sökande med godkänd ansökan att erhålla hela sin FTP-kontobalans. Om de sammanlagda kontobalanserna för godkända ansökningar överstiger de medel som finns tillgängliga för distribution kommer utbetalningar till godkända sökande att ske proportionellt.”

När PokerStars köpte Full Tilt Poker avstod de $547 miljoner till de amerikanska myndigheterna, och de amerikanska myndigheterna tog på sig ansvaret för att återbetala Full Tilt Pokers f.d. spelare i USA. Det bör alltså finnas en hel del pengar att fördela. De amerikanska myndigheterna har dock inte offentliggjort hur stor del av beloppet som kommer att användas till andra saker, till exempel administration av ansökningar och utbetalningar.

Hur mycket pengar som kommer att finnas att fördela påverkas också av hur många kontoinnehavare som faktiskt ansöker om återbetalning. Skulle många småspelare med mindre belopp i sina konton tycka att det inte är värt besväret att ansöka blir det förstås mer pengar över att fördela bland de spelare som faktiskt skickar in ansökningar och får dem godkända.

Full Tilt Poker i Sverige

Svenska spelare fick tillgång till sina Full Tilt Poker-pengar igen redan i november förra året, och Full Tilt har i PokerStars regi återigen blivit ett populärt tillhåll för svenska nätspelare. Att Skattemyndigheten lagom till deklarationsdags dessutom gick ut och klargjorde att pokervinster hos europeiska Full Tilt Poker (FullTiltPoker.eu) var befriade från svensk skatt har också bidragit till att locka spelare.

Hos Full Tilt Poker pågår just nu kampanjen Build Your Bonus där du under perioden 19-28 augusti kan samla på dig upp till $400 i bonus. När kampanjen är över kommer 40% av din totala bonus att betalas ut som kontanter till ditt spelkonto, medan det som återstår kommer att släppas i tre lika stora delar allteftersom du tjänar in Full Tilt-poäng. För mer information, gör ett besök hos Full Tilt Poker.