Dag två på Solvalla innehåller inte bra en extra omgång V75, utan även finalerna i Kriteriet och Oaks. Som bonus kommer även storloppet Grnd Prix I´Uet att köras för fyraåringarna med flera internationella gäster.

Väder och vind talar om skurar, men fin bana ändå och valfri balans utlovas.

Avd 1

I Kriteriets tröstmatch, för de som missade finalen, tycker jag att Djali Boko ser ut att ha en straffspark. Hästen gjorde ett enormt lopp i sitt försök och det är inte många i kullen som kunnat göra det samma. Håller han sig på benen kommer tror jag han sitter i spets och då är han hästen att slå!

Avd 2

Även här, i stonas motsvariga tröstmatch, kommer jag att spika. Från stall Melander kommer Air Frame, en häst som sällan eller aldrig gör dåliga lopp. Hennes form är på topp och spets tar hon på två steg så – Spika!

Avd 3

Hela Sveriges spelarkår kommer unisont att spika D óne idag i Oaks. Hästen är bra, snabb och stark, men även orutinerad. I dessa storlopp brukar många chansa lite extra och då kan det toka till sig, den raka vägen mot spets är kanske inte så klar som alla vill ha det. Till 85 % tycker jag att storfavoriten är värd att gardera.

Peter Untersteiner har två fina hästar med från framspår i Neona Princess och Our Precious. Båda var finfina i sina kval och de kan öppna mycket bra. Med lite stallkörning kan det bli helt perfekt och båda ska med! Mellby Briolett är även hon given. Hon har skrällt förr och vann E-3 så sent som i våras. Hon är en avslutare av rang och med rätt resa blir hon farlig. Jag fyller på med fem topptrimmade ston till och hoppas på storskräll: Ragata, som Nurmos är MYCKET nöjd med, Fly The World som är stenhård, Backfire som ska lättas i balansen, Mythical Fortune som har mycket rutin och Room To Go som jag tror kommer att bli en kanon framöver!

Avd 4

I Walter Lundbergs Memorial, över 3000 meter, kryllar det av roliga hästar som bara måste med på lappen. I mina ögon är det inte många som inte kan vinna och jag tar med Hela elva hästar.

Måstestrecken för er som spelar mindre är framförallt: Montgomery Gel som var grymt fin som fastlåst sist., Joker Stursk som tampats i tuffare motstånd på slutet, Carlos Lightning som i ny regi matchats mot just detta lopp och känns kanon i jobben samt Paying Guest som i ny regi sett fin ut och är den troliga ledaren av loppet. Vidare streckar jag: You Two, King Tilly och Listas Rafiki på start, Clouds Above, Air Gunner och Sem Jafet på andra volten och Deuxieme Picsous som normalt får svårt med tre tillägg, men är i sällan skådat slag för dagen!

Avd 5

I år står Solvalla som arrangör för fyraåringarnas europeiska storlopp Grand Prix De I ÙET. Loppet har samlat flera intressanta hästar och de tampas om hela 1750 000 kronor i första pris – räkna med körning på många händer.

Derbyvinnaren Mosaique Face har fått ett fint spår och kommer att laddas för spets. Han såg fortsatt fin ut i sitt kval och är stenhård – en svår nåt att knäcka. Från Holland kommer Clint W. Boko med mycket gott rykte. Hästen har vunnit i norr förr och så sett mycket imponerande ut. Enligt uppgift ska han laddas för spets och kommer han dit blir det ingen lätt match för övriga. Vidare vill jag varna kraftigt för Chelsea Boko och Your Highness som kommer att få utdelning på sin kunskap när som. Båda har haft stolpe ut i år – givna. Molle C.D är även han otursförföljd på slutet och denna gång redan innan loppet med spår 12. Hästen är dock, i mina ögon, bäst bakifrån och jag blir inte förvånad om denna kapabla krabat vinner trots sitt usla läge. Två fransmän som båda är lite svårbedömda finner vi även i listan. Jag streckar båda med motiveringen tanke på att många fransmän skräller när de dyker upp i norden!

Avd 6

Här finner jag min tredje spik i min väg till de stora pengarna. Gisela Ås har jag fått som klar när jag talade med min kontakt i Stall Svanstedt. Hästen är grymt fin för dagen och Åke håller henne som en gulddivisionsvinnare. Nu möter hon inte allt för tuffa djur och känslan är att hon är huvudet högre än övriga, speciellt nu när Delisious U.S fått spår åtta.

Avd 7

Vi avslutar med dagens höjdpunkt – Kriteriet. Treåringarnas mandomsprov över 2640 meter och, jag vad ska man säga, ingen är chanslös här!

Jag har nog aldrig skönjt ett så jämnt kriterium tidigare.Det känns omöjligt att pricka vinnaren och även möjligheten att läsa loppet. Alla på framspår är snabba ut och det kommer att köras friskt hela vägen. Jag valde till slut fyra streck, men känner mig inte på långa vägar säker. Färstahäst för mig är i alla fall Nimbus C.D som flög fram i sitt försök. Hästen såg makalöst fin ut och är han lika bra nu måste han ha toppchans. Spetschansen är god och får han inte en allt för hård inledning är det min vinnare. Risken för allt för hårt tempo gör dock att jag tar med tre hästar till. Jens Patrik väljer jag som första motbud då han var enormt förbättrad sist, om än från låga nivåer. Barfotabalansen verkade vara lösningen vilket blir samma nu. Skrällarna finner vi från spår elva och 12. Carelin som jag tycker var mycket vass i sitt försök kommer nu att få en ryggresa vilket är hans likör. Det är en mycket snabb häst som kommer att profitera på ett hårt tempo. Även B.B Tigger får plats på min lapp. Loppets minst rutinerade häst var mycket fin i sitt försök som klar tvåa och denna gången blir det barfota runt om vilket kan bli en kul överraskning för 90 procent av spelarna.

Spelförslag: 2772 rader / 1386 sek

1. 1
2. 2
3. 2,3,4,5,8,9,10,11,12
4. 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11,15
5. 2,3,4,5,8,9,12
6. 9
7. 1,5,11,12