Igår var det Jorma Kontio som stod emellan mig och fina pengar. Mitt spikdrag, Wasa Warrior, var precis så bra som jag trodde och såg ut att gå mot en säker seger från dödens då han plötsligt hoppade. Även min andra spik i Al´s Winnermede lyckades Jorma krångla till det med och körde för sen vilket resulterade i en knapp förlust.

Idag blir det ett lite annorlunda upplägg på tipsen då tiden är knapp om jag ska få med alla informationerna från banan.

Vädret är som igår, men förväntas bli bättre och bättre hela tiden precis som sporten.

Idag är spelet sekundärt för oss travnördar, men jag ska naturligtvis delge er mina bästa drag inför omgången. Det går dock inte att låta bli att tjata om det det fantastiska Elitloppsfältet som Solvalla lyckats lura hit i år. Spänningen som skapats är underbar då det är flera hästar som vi har svårt att veta vad det kan över korta häcken.

Hjärtat säger Nuncio, men det är långt ifrån säkert. Åke Svanstedt kommer från USA med Resolve, men häst som börjat prestera enormt bra efter att man funnit ett fel med gräset han åt under fjolåret. Vidare känns det som att Timoko kanske är bättre än någonsin för dagen, vad kan Call Me Keeper som är obesegrad i Frankrike i år? Frågorna är många och svaren är få…

Jag kommer att singla två kusar som jag fått mycket bra info kring och det är Tekno Odin och Pinkman. Den sistnämnde är inget rövarstreck direkt, men jag snackade med en amerikansk journalist igår och han sa att Pinkman hade vunnit Elitloppet om han ställt upp där, men han är bara fyra år och kommer för att ta den segern nästa år i stället.

Tekno Odin har presterat lite under normal standard hela säsongen så här långt, men verkar vara tillbaka i gammalt gott slag igen säger stallet. Hästen känns bättre än på mycket länge och ska normalt lägga detta gänget på rygg – spik!

Måstehästarna från min sida är: Diva Du Mouchel som ska gå barfota för första gången, Picasso som är i extrem toppform, Call Me Keeper då han är hur bra som helst och Falcon Dragon som kommer med mycket bra renommé från Tyskland.

Spelförslag: 900 Rader / 450 sek

1. 1,2,3,5,9
2. 1,5,7,8,10,11,12,14,15
3. 2,3,4,5,8
4. 2,5
5. 9
6. 3,4
7. 2