Efter stolpe ut igår och en ond stortå (efter ett lätt vredesutbrott) känns det skönt att få en ny chans redan dagen efter! Jag hoppas det var några som hade lite mer flyt än jag, men att ni fick med mina drag i Fleetfoot Hanover och Speed Delicious!

Kriteriefinaler idag och fina tävlingar runt om! Bra väder utlovas på nytt så valfri balans gäller!

Avd 1

Här går jag emot all sund travlogik och streckar endast hästar från bakspår! Jag har vridit och vänt på loppet, men kom till slut fram till att det bara är tre hästar som kan vinna och det är de från spår 10,11 och 12.

Mest tror jag på Sauveur som jag satt som en blivande gulddivisionare i mina anteckningar. Hästen var grym i uttagningen till Derbyt, men hoppade bort sig i finalen – full form! Den som är värst emot är New Approach som verkar vara tillbaka i fullt slag efter en lång svacka. Sist bollade han med bra motstånd och är han lika vass nu får övriga nått att bita i. Sist med går Hamilton As som är en vass utmanare, men som står med sämsta läget. Sist såg han ut att sitta med vinstkrafter när han hoppade invändigt och jag vågar inte ta bort honom!

Avd 2

Här kommer mitt spikdrag i omgången – Furious Francis! Hästen har jag följt hela karriären och trott att han skulle få lite bättre utdelning än vad som varit fallet. Nu står han dock med kanonläge och från spets tror jag han blir mycket svår att runda!

Avd 3

Jag spikar även här och denna gången är det en storfavorit som jag väljer att lämna ensam på lappen. Souchong är omgångens säkraste vinnare i mina ögon. Hon såg helt okörd som vinnare i sitt försök till Oaks och jag har svårt att se henne förlora här oavsett löpning.

Avd 4

I tröstloppet för stona ser det dock klart mycket jämnare ut än i finalen. Fler besvikna ekipage gör upp om segern och jag streckar på!

Mest tror jag på Diamond River som är hästen med klart mest rutin i mina ögon. Hästen har slagits mot de bästa i kullen under hela säsongen, men är osäker och kan därför inte lämnas ensam på lappen. Från fina spår startar Soonerorlater och Littlemissunshine som båda ligger snäppet under de bästa i kullen. Med rätt resa kan båda dyka upp som segrare. Mitt drag i loppet är Centerline som jag, för ett tag sedan, fick fin info om från stall Bergh. Hästen har dock inte blommat ut helt och gör hon det idag kan hon överraska samtliga till glatt odds. Plats på lappen får även Seduction som blev tempotorsk sist och Snow Flake Goj som börjar växa i sin stora kropp och utvecklas hela tiden.

Avd 5

I långloppet finner vi en stor Alfas Da Vinci som verkligen utvecklats till ett monster på slutet. Hästen älskar distansen, men jag tycker han står 20 meter sämre än tidigare och det kan bli för långt fram så jag garderar.

Remo Gas står ännu längre bak, men är nog den bästa i loppet vad gäller kapacitet. Jag gillar hästen skarpt och tar han rygg på Alfas Da Vinci får han loppet! Tricky Track tycker jag är det klart intressantaste strecket i loppet. Han gör debut för Bergh och har fått ett fint läge. Hästen är osäker med mycket kapabel och det ska bli mycket intressant och se om Bergh hittat lite extra i hästen nu! Övriga som får plats på systemet är speedige I Am Dynamite, Mr Looba Looba, Askö Q och Prince Di Poggio.

Avd 6

Första dubbeln är dagens höjdpunkt då de bästa treåringarna gör upp om stora pengar och evig ära. Al Dente är kullens kung så här långt och från perfekt läge måste ha ha god chans. Jag gillar dock en häst som jag tycker kommer närmare och närmare att slå kullens kung och jag dubblar systemet med honom.

Digital Frame som är en riktig slugger är hästen jag tänker på. Hästen tränar mycket bra för dagen och han kan överraska här – stormvarning!

Avd 7

Avslutningen är ett fint stolopp där fler av ekipagen kommer från fina insatser på slutet och jag tar med tre stycken som jag tycker höjer sig över mängden.

Bästa läget har Radysin America som växlade ner stoelithästar sist och var grymt bra. Hon blir svår att slå från ledningen och för er som letar fler spikar är det nog ett vettigt förslag. Jag vill dock ha med Bostonz Credit som gjorde en mycket fin insats sist utan skor på hovarna. Hon tog längder och även sig förbi en häst som Corky och jag blev mycket impad – varning! Sist med går Frisky Magic som är mycket snabb i benen. Sist slog hon av ett gäng bra hingstar och jag tycker hon är få oerhört felstreckad här så hon får sista platsen in på systemet!

Spelförslag: 756 rader / 378 sek

1. 10,11,12
2. 1
3. 1
4. 1,2,4,6,10
5. 1,3,5,7,10,12,13
6. 2,5
7. 4,9,10