Jag ska börja med att önska en God Jul till alla travälskare så här dagen före dopparedagen! Igår stannade tipsen på fem rätt efter en galopp och en knapp förlust i guld! Jag tar nya tag idag och hoppas än en gång kunna bidra till att utgifterna under juletid omvandlas till ett positivt överskott istället!

Det jag fått fram om banan idag är att det kan bli lite slirigt pga snöandet i Stockholm. Det brukar bli så att ytan blir lös och då marken är hård under behövs broddar för att få fäste, fram kan det gå att köra utan skor om hästen har bra med hov.

Avd 1

Här garderar jag favoriten I Saw You så är bäst när han får gå utan skor bak. Dessutom ser det ut att bli körning från början vilket kan bli kostsamt på en slirig bana.

Jag tar med Caddie Comet som Nurmos är mycket nöjd med, Hard Livin som i och för sig återkommer efter vila, men normalt är bästa hästen, Zlatan Blou som har toppform och jätteskrällan Lord Capar om jag vet duktige Mats Karlsson förberett noga för denna uppgiften.

Avd 2

Här går jag kort och tar med den troliga spetshästen och så den normalt bästa hästen – enkelt.

Ginger Belle var toppfin från tillägg sist och torskade knappt mot en fin häst. Spetschansen här är god och det ökar segerchansen mycket. En häst som vaknat till ordentligt på slutet är Open Mind Bi. Senast var han löjligt bra och höll fantastiskt trots ett öppningsvarv på 1.11. Nu är det spåret emot, men kommer han bara fram till dödens ska han räknas!

Avd 3

Här tuffar jag till mig och spikar Bon Frecia trots trist läge. Hästen är dock mycket snabb ut och det känns som att ingen invändigt kan eller för den delen vill svara. Sist såg han bländande bra ut efter att smygits fram till upploppet. Storfavoriten Brazil Boko var dyngdålig i sin comeback och han behöver vara fantastiskt förbättrad om han ska vinna här!

Avd 4

Då jag har tuffbrallrona på mig spikar jag vidare i samma hårda stil som i loppet innan. Quirire har jag tjata om länge här på spelaspel utan att få utdelning, men hästen har varit bra mest hela tiden och sist var han toppfin som fastlåst. Nu går han ner mycket i klass och min känsla hela veckan har varit att han bara rundar detta gänget – spik!

Avd 5

Ett stolopp med 15 bakom bilen tar vid och det ser kul ut, speciellt då de är placerade bakom bilen utifrån vad de har på bankboken.

Hästarna på framspår ser inte mycket ut för värden och jag tror och tänker att vinnaren står i andra led. Mellby Venus känns som en klar förstahäst då hon var toppbra i sin första start för Svanen. Nu möter hon dock lite tuffare djur och jag garderar med: Pomona Wibb mötte stenhårda hästar sist och höll bra, Noir De Cherie som även hon är en hårding och inte sällan vinner efter tuffa slutvarv i spåren, Lexus Broline som hade vunnit sist om Erik inte behövt korrigera henne mitt på upploppet samt sist Aponia Boko som är bättre än raden och tränar bra!

Avd 6

Första dubbeln är ett rivigt sprintlopp där det ser ut att kunna gå undan. Fantoccini är den högst troliga ledaren och hästen att slå, men motbud saknas inte!

Stein Daylight funkade äntligen sist och även om banan inte passade så vann han lätt från spets. Hästen är dock tuff som få och räds inte en resa i dödens – han kommer att göra det surt för ledaren! Captivating Ås är en nu favorit hos mig och hon har verkligen formen på topp. Hade hon varit snabbare ut än vad hon är hade jag kunnat tänka mig att spika, men nu finnsrisk för strul och hon rankas därför ner lite. Jag tar även med Zizou Limbourgia trots att han står iskallt till. Hästen är dock i fin form och kan göra en del jobb själv – skräll!

Avd 7

Avslutningen är ett riktigt getingbo över mastiga 3ooo meter. Normalt ska Keso ha toppchans, men han är osäker som bra den och jag garderar stort.

Troels Andersen har två roliga drag med i loppet i Matrix Revolution och Clouds Above. Båda gillar distansen och har spurten som sitt vassaste vapen. Med lite flyt dyker en eller båda upp på målfotot. Lyckes Per känner jag väl från Kalmar och det är ingen dåligt häst. Han går över alla distanser och han helt bortglömd här – pass upp! Vidare går Natural Wonder och Disco Håleryd med. Framförallt Disco är intressant nu med Öran i jollen!

Spelförslag: 1200 rader / 600 sek

1. 1,2,3,4,8
2. 5,8
3. 7
4. 11
5. 8,12,13,14,15
6. 4,5,6,12
7. 3,6,7,8,11,14