Ikväll körs det en extra omgång V75 och det är inte vilken omgång som helst. Jubileumspokalen, EM-för ston och inte minst legendmatchen med alla våra pensionerade legender samlade för en prestigematch utöver det vanliga.

Spelmässigt ser det kul ut även om det som är mest utmanande nog är vädret som det det ser ut. Det ska regna under eftermiddagen och tydligen är det mycket regn lokalt. Kommer allt på Valla så blir det kladdigt så håll koll innan inlämningen ikväll.

Avd 1

Legendloppet inleder omgången och vilken nostalgi! Favorit, som i fornstora dagar, Stig H Johansson! Dock ej med egentränat, men väl med topphästen Jaguar Broline. Hjärtat säger spik, men känslan är att med ett flertal ringrostiga körhänder i loppet kan det bli lite oväntade manövrar som kan äventyra favoriten så jag garderar.

Balticas Yahoo borde nog vara mer streckad än vad som är fallet här. Hästen är mycket vass, men står med en nolla i sista loppet och det är nog därför han tappar många streck. Sanningen är dock att hästen satt tokfast hela vägen och brukades inte det mista - pass upp! Havbergs Mimmi är nästa måstestreck då hon är spetsbudet i loppet. Hon är normalt mycket svårpasserad i spets och räknas tidigt. Skrällen är Vici Lane som är mycket kapabel och tränar mycket bra för dagen, kan få loppet härifrån.

Avd 2

I Guldloppet går jag kort och streckar två riktiga tuffingar som jag tror är huvudet högre än övriga här. Jag var länge inne på att singla Juggle Face som har tokform, men Åke är nöjd med New Line i träningen och trots vila får han plats på lappen!

Avd 3

I sto-EM var jag länge inne på att lämna Save The Quick ensam på lappen, men hästen har många långa resor i kroppen i sommar och även om hon är tuff så tar det på henne - motstånd saknas inte.

Favoriten vann dock spårlottningen och är inte helt oäven ut. Skulle hon komma till spets blir hon inte lätt att tas med. Värst emot är annars den andra fransyskan, Princiss Grif, som ska vara något utöver det vanliga. Nu har hon begåvats med spår 12, men enligt vad jag erfar tror tränaren att hon vinner ändå! Nästa häst i ranken är kapabla Prussia som även hon står lite illa till med spår elva. Men med hennes insatser, från sommarens storlopp, på näthinnan lämnar jag inte henne utanför systemet. Vendi är hästen som står överst att försvara de svenska färgerna. Kommer hon förbi favoriten från början och det inte kostar allt för mycket är hon bra nog att vinna. Jag vill även ha med Drillbit Ås som körts ganska avvaktande i sommar, men sett finfin ut och vinner snart, Linda Di Casei som var grym sist, Askens Valencia som är oerhört tuff samt miljondraget Dileva Käll som gör debut för Daniel Redén och ska gå barfota runt om vilket var mycket länge sedan!

Avd 4

Sedan Ludde strukit sin häst är det två som höjer sig över mängden, men även två till som inte jag vågar lämna utanför lappen.

Rosemary Gar är en glänsare som dessutom kan springa. Hon var sämre sist, men det fanns förklaringar till det och hon är på gång igen. Snabb ut som få är hon och från spets ska hon räknas. Värst emot är Massive Babe som var grymt bra när hon vann under Elitloppshelgen. Nu riskerar hon dödens, men ska räknas ändå. Skrällarna är Rufoli Lung som såg ruggig ut sist och har en mycket vass avslutning samt Rue De Bac som jag fattat tycke för och har ett fint smygläge här.

Avd 5

Här singlar jag mycket fina Love n´ Hate från stall Svanstedt. Hästen har nu lopp i kroppen efter lång vila och tränar mycket, mycket bra för dagen. Hästen har perfekta startryggar och jag tror hon växlar ner detta gänget över upploppet från tredje ut!

Avd 6

Även här singlar jag en häst med bakspår. Det är dock inte vilken häst som helst utan Chelsea Boko, en pålle jag tror är med och gör upp om de största pengarna nästa år!

Hästen har dock varit svår att få igång i år, men Nurmos är en klok man och vet att hans häst ska vara som bäst nu och framåt. Barfota runt om och fina startryggar gör att jag spikar!

Avd 7

Avslutningen är gräddan på moset! Femåringarna gör upp om en miljon kronor i förstapris och det har samlat ett startfält som inte går av för hackor.

Trots att Orcchione Jet varit struken inför loppet så rankar jag honom etta. Hans comeback senast var enormt bra och är han till tillnärmelsevis lika bra här ska han ha en kanonchans. Vidare streckar jag Owen´s Club som är regerande mästare i Sweden Cup. Hästen fick ett omöjligt lopp sist, men står nu med perfekt spår och räknas. Edward Ale är även han självklar på lappen. Hästen har genomgått en enorm utvecklingsfas i år och tillhör nu eliten. Han småpruttade sig i mål som etta senast på en kanontid och tog inte ut sig nämnvärt. Att anfalla bakifrån är ingen nackdel. Brad De Veluwe vågar jag inte ta bort trots att han startar från spår 12. Det brukar bli tempo i denna typen av lopp och med rutin från Elitloppsfinalen ska det inte vara omöjligt att vinna. Jag streckar även tre uppstickare som här får sina elddop. Johnny B. Kemp om han får sin smygare, Panne De Moteur som har lite spetschans här och Rocky Winner som jag vet Åke förväntar sig mycket av i framtiden!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 3,4,5,7
2. 3,7
3. 1,2,3,4,5,7,8,11,12
4. 1,5,6,7
5. 9
6. 9
7. 1,2,3,7,8,9,12