Igår var det godnatt när mina spikar gjorde allt de inte var tänkt att de skulle. Mc Steamy kördes inte ens för seger och Untersteiner lallade bort loppet genom att bara köra för andrapriset. För Tobaccos del var det anmält barfota och stod så ända fram till start då stallet vaknade och meddelade att det blir skor trots allt. Det är som natt och dag på hästen och resultatet blev därefter. Dumstrut på och jag gör ett försök att få ta av mig den idag istället.

Derbyt är det som gäller och det är sällan det varit så öppet som i år. Ingen går säker och de som får mest streck är värda att gardera.

Vidare så verkar det som att vädret blir betydligt bättre än i går då ett par rejäla skurar gjorde att banan till slut blev hård. Perfekt bana i skrivande stund!

Jag kommer att hänga upp mitt spel på den mycket lovande Balfour som inte möter mycket att hänga i granen. Hästen är inte helt stabil, men läget är perfekt och dödens passar fint – bara bäst!

Jag har några hästar som ni bara måste ha med i övrigt och de följer:

I inledningen garderar jag favoriten med Spirit Real som missade Derbyfinalen knappt sist. Han hade inte kunnat förberedas optimalt inför den starten utan kommer istället att vara kraftigt förbättrad idag!

I långloppet bör Idi ha en kanonchans som han sett ut i ny regi. Jag vill dock varna kraftigt för Dupont och Pike River som är hårda som sten båda.

I Stoderbyt tror jag mycket på Nancy America som jag fått från stall Jensen. Hästen blir bara bättre och bättre och det förväntas en topprestation idag.

I Derbyt är det måstestreck på Global Revenge som ska gå barfota runt om för första gången. Jag hamnade av en slump bredvid ägaren på Luddes auktion i fredags och han hymlade inte med att de har laddat för detta loppet ända sedan hästen köptes! Jag vill varna även för Emmett Brown som jag sagt ska vinna Derbyt ända sedan jag såg honom första gången, långskott kanske!

Spelförslag: 2025 rader / 1012,50 sek

1. 4,6,9
2. 3
3. 3,5,10
4. 2,11,12
5. 2,3,6,7,9
6. 8,10,11
7. 2,4,7,9,12