Sex rätt i lördags och fina pengar in för den som tog rygg! Tyvärr kan inte pengar köpa hälsa och nu är det min tur i ordningen att vara nerbäddad. Jag vill dock skicka med några tankar till er trogna spelaspel-läsare och hostar mig igenom omgången i light-version!

Det ni ska tänka på är banan idag på Gävle. Det har varit många minusgrader i veckan och trots att banan verkar fin så är det nya regler som gäller från idag då veterinären avgör om det får köras barfota av djurskyddsskäl! För er som har möjlighet – lämna in så sent som möjligt. En vägledningen kan vara att skor behövs bak då jag snackat med Nicklas Robertsson vars häst alltid går barfota runt om men idag får gå med bakskor!

Avd 1

Här garderar jag storfavoriten Shadow Woodland som normalt är bra nog att vinna, men stall Liljendahl har ingen vass dagsform och då vill inte jag singla.

Varning för Mystery Love som varit grymt fin på slutet och står med perfekt läge. Vidare ska Lingbo Helen med från spets, Bolt Boko då han är grymt speedig, Paparazzi M i full from och Chapeau Bas som var finfin i ny regi sist.

Avd 2

Även här är favoriten, Damzel Eson, sårbar. Hästen ska gå med skor enligt stallet och det är ett klart minus!

Här som Unique Gowan räknas tidigt. Hon är grymt stark och har lopp i kroppen – stallet är mycket uppåt. Även Sally Hill är given. Hon är bästa hästen och även om hon vilat länge kan det gå med rätt ryggar! Övriga med på lappen är: Prima Eagle som blir bättre och bättre, Kicki The Dancer som är på väg uppåt och M.T Incredible som är bra i grunden.

Avd 3

Ett snabblopp som inte är lätt att bena ut följer här. Jag streckar sju hästar och tror mest på Rafael Blågul som är helt bortglömd och mycket, mycket bättre än raden!

Vidare streckar jag Diamond Duo, Mincciano Lung som är i sitt livs from, Dellvann som är van vid tuffare hästar, Highspeed Call som går på alla underlag och Pave The Way som kan allt ibland!

Avd 4

Här har jag fått in info på andrahandsfavoriten Casper Downhill som laddats för detta loppet ett tag. Han tränar mycket bra och ska gå med urryckare för första gången! Favoriten, Quing On The Draw, är anmäld med skor runt om vilket är ett klart minus och jag väljer därför att singla Casper!

Avd 5

Kallblodsloppet viner Bellfaks – klart slut!

Avd 6

Första dubbeln är E3-revanshen och det startar några fina djur här. Jag streckar fyra som höjer sig markant över de andra.

Gross Weight är bäst, men har dåligt läge så han får vara grymt bra om han ska vinna – dock given på lappen! Bullyoung var dåligt sist, men har visat sig bäst i spets och dit kommer han nog nu. Även Origo Tilly ska med då han är van att möta de bästa. Miljondraget är Bison Spiro som var stallskriket senast, men nu är helt bortglömd. Björn Goop varnar kraftigt för hästen!

Avd 7

I sista avdelningen streckar jag tre hästar, men för den som har råd rekommenderas fler då det är mycket svårlöst.

Jag rankar Caddie Hit etta. Han var klart vass sist efter ett tokhårt lopp. Nu är distansen en fördel. Stig H:s båda hästar tror jag kommer att prestera bra. Båda får plats på min lapp.

Spelförslag: 3024 rader / 1512 sek

1. 2,3,4,5,8,9,11
2. 2,3,8,10,12,15
3. 2,5,6,9,10,12
4. 9
5. 2
6. 3,6,8,9
7. 7,10,12