Söndagens spel får betecknas som klart godkända och för er som ryggade mina tips blev det en fin julklapp i storleken 5000 spänn. Spikarna satt som en krocketklubba på smalbenet och lite stolthet behåller jag inom mig några dagar till…

Idag är det åter igen Solvalla som kör tävlingarna. Banan har hållit bra och det tror banmästaren att den kommer att göra även idag. Lite smetig lär den dock bli då det förväntas lite regn och ett par plusgrader, men barfota fram skulle inte vara några problem om det inte börjar ösa ner.

Jag kommer att hålla ner texten lite i loppanalyserna då det är jullunch hos morsan på schemat:

Avd 1

Här spikar jag Tidied Accelerator som åter startar med autostart och då är helt säker från start. Han såg formstark ut efter sin galopp sist och ska ha kanonchans här!

Avd 2

Här garderar jag storfavoriten Poobong då det är en stor tung häst om kan få problem om banan bli smetig. Han kan är inte heller speciellt snabb ut och kan få en tung inledning.

Stil ska med så han visat toppform på slutet och sist spurtade han hysterisk från sista häst till målfotoförlust. Även Mr Turbo Triss var kusligt fin då han rundade klungan från spår 12 och tog på vinnaren hela upploppet ner – 10 procent är kul! Vulcan Brick och Never Young är även de givna vid gardering.

Avd 3

Bland fyraåringarna är det svårt att hitta någon som sticker ut och jag tar sex av åtta.

Västerbo Carreau är ett måste då han haft mycket otur på slutet och är betydligt vassare än raden. Belize Boko tränar förbättrat och kan öppna – måste med. Sedan tar jag 1,4,5 samt 6 bakom.

Avd 4

Här går jag kort med Fortuna Sund och Baroness Boko. Båda har hög kapacitet och möter ett ganska grått motstånd. Fördel Fortuna från bättre läge.

Avd 5

Här är New York U.S normalt helt överlägsen. Att hästen inte har mer pengar på sig är en gåta och han har minst sagt matchats lugnt av Melander. Nu är han dock åter efter tre månaders vila och Melanders hästar brukar behöva ett par lopp i kroppen innan de är som bäst.

Jag tar med Acriter som jag vet håller toppform och kommer från två kanonlopp. Hästen kunde lika gärna haft två ettor i raden och varning utfärdas! Wallner släpper jag inte heller då Walmann hela tiden skryter upp hästen och då har han mött tuffare hästar än dessa innan!

Avd 6

Här spikar jag Twigs Tarzan som nu gör andra starten för Nurmos. Sin debut fick han i guld och då han nu istället startar mot Bronshästar bör chansen vara mycket bra. Jansson som körde Twigs Tarzan senas var mycket impad och hyllade hästen som nu kommer att vara än bättre!

Avd 7

Här målar jag på ordentligt så jag inte får fason på rankingen. Det är många halvbra ston som gör upp och är det inte bra så att Divane Razz bra vinner så kan vem som stå som segrare!

Jag tycker ni ska passa framförallt Jitanes, som börjar hämta sig efter en mindre lyckad resa till Tyskland och normalt hade varit favorit här, Eketorpets Tess som är bortlottad, men är en grym avslutare samt Brodway Starlet som är en riktig tuffing. Övriga som går med är 4, 7 , 8, 10, 11.

Spelförslag: 1944 rader / 972 sek

1. 2
2. 1,5,6,10,13,14
3. 1,4,5,6,7,8
4. 1,11
5. 1,3,5
6. 7
7. 1,2,4,5,7,8,10,11,12