Vi var minst sagt bra på det igår och jag hoppas att några av er tog rygg och gjorde lite stålar. O´Grady och Mr Picolit var precis så bra som vi hoppats och hade Vice Lane hållit undan från dödens hade lyckan gjord. Det blev lite in på kontot i alla fall och det ska vi använda idag då det är extra V75 och ELITLOPPET.

Från stallbacken finns lite matnyttigt att meddela:

Miss Sue V i första avdelningen fick ett första test på svenska mark sist då hon kördes passivt på träningsbalans. Hästen såg mycket fin ut och nu blir det lätta aludojjor och rycktussar – något som Redén anser att han troligtvis inte behöver rycka…

Vi dubblar upp med Unbella Perrine som satt fast med alla krafter kvar i Norge sist och kommer med gott rykte från Frankrike. Stallet lovar att hon inte ska sitta fast här och att hon ska ha kanonchans.

Elitloppsförsöken ligger som avdelning 2 och 3 på V7:an och det är alltid lite knepigt då det är taktik inför finalen. Alla kör inte för vinst i försöken och det gäller att vara med i resonemangen innan. Det vi fått till oss är att Rapide Lebel kommer att köras offensivt redan i försöket. Barfota runt om direkt bäddar för det. Sanity och Sebatian K kör om att få ta över spets och Caballion bara måste med – fyra streck tycker vi räcker.

Andra försöket är klart sämre på pappret. Commander Crow har chans direkt om han lyckas hålla upp innern. Hästen har oss till minnes aldrig missat spets från just spår 1. Vi vill dock ha med Arch Madness som kommer att få överta ledningen om Dileva Käll ska laddas som Peter G Norman mumlade om igår. Tillsammans med Orecchietti är loppet klart.

Hallsta Lotus kan vi inte hitta nått sätt att fälla och det är bara att spika!

Femte avdelningen är ett mycket fint lopp och känslan är att det kommer att gå rejält undan inledningsvis.  O´Brian surras det mycket om på stallbacken efter hästens rejäla insats sist på Bjerke. Spåret är dock ingen höjdare då hästen inte är så snabb ut. Nelle Käck är dock desto snabbare ut och han kommer att bli mycket farlig här. Hästen har utvecklats stadigt under året och kommer att få loppet här! Buck Boko är även han given på lappen. Den segerstaplande finnen drog fram O´Brian sist och höll strålande.

Första dubbeln löser vi på fyra streck, men tror absolut mest på Amaru Boko som står med perfekta förutsättningar. Hästen är fasansfullt snabb ut och ska ha kanonchans från spets. Formula One är aldrig chanslös, Non Solo Bar mycket bättre än raden och Amour D´occanges börjar hitta tillbaka till formen efter skadebekymmer.

Avslutningen löser vi med ett singlestreck på Panne De Moteur. Hästen var ruggig sist med ny balans. Hästen ska gå så på nytt och dessutom fått ”Gidde – intervaller” i veckan för att vässas till max. Vi tycker detta är dagens bästa spel!

Lycka Till!