Torsdagen den 14:e maj är det Extra V75 i samband med finalerna i Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

-”Frågan är om vi i Sverige någonsin har haft så bra fyraåriga hästar som i år. Finalerna kommer att bjuda på fantastisk travsport”, säger Remy Nilson, vd ATG.

V75 är för alla travfantaster förknippat med lördagar, men vid fyra tillfällen under år 2009 kommer det också att arrangeras Extra V75. Först ut är Åby på torsdag, i samband med finalerna i ”Kungapokalen” och Drottning Silvias Pokal.

-”När det är travsport i världsklass vill vi förstås bjuda på V75 – Sveriges största spel. Det blir också Extra V75 i samband med Elitloppet i maj och Hugo Åbergs Memorial i juli. Dessutom har vi som tradition ett Extra V75 i julhelgen”, säger Remy Nilson.

Kvällens höjdpunkter är finalerna för fyraåriga hästar i Konung Gustaf V:s Pokal (öppen klass) och Drottning Silvias Pokal (ston).

I Drottning Silvias Pokal (V75-1, lopp 4) möts bland andra Annicka och Vanessa Du Ling, ochi ”Kungapokalen” (V75-7, lopp 10) möts bland andra Reven d’Amour, Lavec Kronos och Yewish Boko (som alla tre vann sina kval).

”Det är två mycket bra startfält i de så kallade Pokal-loppen. Här finns många hästar vars namn med största sannolikhet kommer att dyka upp i Elitloppet och Prix d’Amerique de kommande åren”, säger Remy Nilson.

Segrare de senaste fem åren i Konung Gustaf V:s Pokal

Det förväntas storpublik till Åby på torsdag. Tävlingarna startar klockan 18.20 och V75 klockan 19.28. Tävlingarna går också att följa live hos ATG-ombuden och på nätet via ATG.se. Dessutom direktsänder TV4 Sport hela V75-omgången klockan 19.00 – 22.00.

Spelet öppnas söndag morgon.