Extra V75 är vad vi har att se fram emot på onsdag, då Jubileumspokalen körs på Solvalla och vinnarhästen kommer att belönas med en miljon kronor.

Vid sidan av Jubileumspokalen (V75-7) kommer bland annat Europamästerskapet för ston (V75-3), C Th Ericssons Memorial (V75-6) och Queen L:s lopp (V75-2) att köras, så det finns mycket intressant att ta sig en närmare titt på. Totalt blir det 13 stycken lopp på Solvalla under onsdagen.

Jubileumspokalen har körts sedan 1977 och är sedan år 2009 ett femåringslopp. Förra året vann Prince Tagg (Ralf Karlstedt), efter en hård slutstrid mot Sebastian K. (Lutfi Kolgjini). Jubileumspokalen körs över 2 140 meter, autostart och förstapriset består av en miljon kronor.

Såhär ser startlistan för Jubileumspokalen 2012:

Nummer, Häst, Kusk
1, Orecchietti, Örjan Kihlström
2, Raja Mirchi, Lutfi Kolgjini
3, Wishing Stone, Erik Adielsson
4, Canaka B.F., Ulf Ohlsson
5, Hard Livin, Daniel Redén
6, Friction, Stefan Melander
7, Acolyte Hanover, Torbjörn Jansson
8, Baltimore As, Björn Goop
9, Deuxieme Picsous, Johnny Takter
10, Haraldinho, Per Lennartsson
11, Winmecredit, Åke Svanstedt
12, Amaru Boko, Jorma Kontio

Europamästerskapet för ston har ett förstapris på 750 000 kronor, och bland de ekipage som kommer att vara med och slåss om pengarna hittar vi bland annat Sveriges Dileva Käll (Peter Norman), Aisle Stand (Claes Sjöström), Tamla Celeber (Örjan Kihlström), Global Midnight (Åke Svanstedt), Vincennes (Ulf Ohlsson) och Viola Silas (Fredrik Persson). Dessutom kommer ekipage från Finland, Norge, Nederländerna, Tyskland, Frankrike och Italien att delta.

C Th Ericssons Memorial har ett förstapris på 150 000 kronor och har i år lockade tio startande. Förra året vanns loppet av Iceland som kördes av Stefan Melander, och i år kommer Stefan Melander att finnas på plats igen, fast denna gång med Elitloppshästen Oracle.