V75 på Bollnäs i lördags var startskottet för en intensiv period med tre V75:or på åtta dagar – nästa V75 avgörs redan på tisdag 29 juli på Jägersro i Malmö. Huvudattraktionen då är det internationella storloppet Hugo Åbergs Memorial med hemmaidolen Going Kronos på startlinjen. I sulkyn finns hans ständige följeslagare Lutfi ”Ludde” Kolgini.

För andra gången i år körs det en extra V75-omgång mitt i veckan. Senast det begav sig var i maj på Åbytravet. Då spelades det V75 en extra omgång på en torsdag för nästan 31 miljoner kronor. Om det blir lika mycket på tisdag kan en ensam vinnare ta hem runt 8 miljoner bara på sju rätt.

- ”Vi vill i år prova att köra V75 mitt i veckan i samband med stora sportsliga händelser. V75 är vår största och bästa spelform och en tävlingsdag som Åbergsdagen på Jägersro förtjänar det bästa”, säger Nils Ekmark, varumärkeschef på ATG.

Hugo Åbergs memorial brukar betyda storpublik på Jägersro. Förra året kom det över 18000 personer. Åbergs-loppet körs som avdelning 5 på V75 och har som alltid lockat ett antal svenska och internationella travsportstjärnor. Många svenska tummar kommer att hållas för Going Kronos med Lutfi Kolgini i sulkyn som startar på hemmaplan. Men motstånd saknas inte, det blir nog ett öppet och spännande lopp. Den som inte har möjlighet att besöka Jägersro på tisdag kan se Extra V75 i ett förlängt Vinnare plus i TV4 plus kl. 21.30.

Efter tisdagen på Jägersro drar V75 norrut igen och landar på Solänget utanför Örnsköldsvik på lördag.

- ”Sen kör vi V75 bara på lördagar igen ett bra tag framöver. Nästa Extra V75 är inte förrän den 23 december”, avslutar Nils Ekmark.

Källa: ATG