Då var det äntligen dags för – ELITLOPPET. Hela dagen är helig och det blir finfina tävlingar runt om. Det är ju även en extra runda V75 och vi ska försöka bjuda på lite matnyttigt även hit. På grund av utlandsresa i går hinns inga långa utlägg med, men vi har mycket att bjuda från banan där vi har många kontakter som mjölkats ut under morgonen.

Avd 1

Elitloppets första avdelning kommer att köras i ett våldsamt tempo. Hade det inte varit för att Rapide Lebel skulle köras avvaktande och bara för en finalplats hade det känts som att loppet var vigt åt honom. Vi tar med Year In Review som vi hört Lennartsson ska köra i spets med, Brioni som ska köras barfota i både försök och fina samt Lavec Kronos som även han ska köras barfota från början!

Avd 2

Vi spikar Arch Madness som troligtvis får trolla undan i spets här. Det känns som att det kan gå långsamt hela vägen och det ska mycket till om Amerikanen ska torska.

Avd 3

Kallblodsloppet ska normalt gå till Sverige och Hallsta Lotus. Vi vill dock varna för Moe Brage som vi fått kanoninfo på. Hästen tar garanterat hand om ledningen och ska eventuellt svara hela vägen. Oavsett om han körs i spets eller släpper till storfavoriten kommer han att få chansen då det saknas motstånd i övrigt.

Avd 4

Fyraåringsloppet för ston håller ingen kanonstatus i våra ögon. Vi tar fem hästar och tror det räcker. Trinite Des Vals är en fransyska med goda vitsord och hon är förstahäst, men det ser öppet ut och ett par skrällar ska vi ha med.

Domino Sund öppnade mycket snabbt sist och kommer nog att kunna hålla täten initialt. Därifrån kommer hon att få ett fint lopp och vi gillar hästen. Nice Kronos ska gå till avel efter detta loppet och kommer att köras tufft. Hon är kapabel och det fanns anledningar till den lite sämre insatsen sist. Fortunes Dream har gått bra barfota för Björn och hoppar hon inte nu ska hon räknas. Somekindacatch är snabb ut och har fin form – ska räknas på läget.

Avd 5

Två hästar gör upp om segern här. Go Green Pellini är början på något riktigt stort. Hästen ser ut som en blivande mångmiljonär och det är bara avsaknaden av lopp i kroppen som kan ställa till det som vi ser det. Detta gör att vi även betalar för ett formkort i Alfas Domino. Hästen har avslutat oerhört i sina två sista lopp och det verkar vara en häst av rätta virket. Trots läget betalar vi gärna.

Avd 6

Här är dagens bästa lopp efter Elitloppet. Det är makalöst fina hästar som gör upp om segern. Vi tar alla och hävdar att ingen är chanslös.

Varning för Glidebale Volo som vi tycker har gjort det oerhört bra på slutet. Sist kom han bort från dåligt läge, men innan var han så bra att man fick en tår i ögat. Fyra procent är tokfel! Från Luddes stall fick vi i morse info om Raja Mirchi – ”han är bästa chansen för dagen och känns bättre än någonsin” – 14 procent har han aldrig varit streckad till innan!

Avd 7

Nelle Pelle, Crown´s Banker och Dear Jackie kommer att köra hårt från start och det tror vi kan bädda för ett par bra hästar som står med andraspår.

Youpi har ett lopp innanför västen nu och han såg mycket bra ut då som trea. Nu har han bra startrygg och kommer att få ett bra lopp. Sanity har det strulat lite för på slutet, men han är bra och gynnas av högt tempo. Zander står omöjligt på det, men var fantastiskt bra sist. Han öppnade tufft och håll bra på en topp tid. Han ska gå barfota fram nu, då han tappade travet barfota runt om, och det tror vi är optimalt. Miljondraget är Victory Hill som har full from och är härdats mot guldhästar på slutet!