Efter en sportsligt fantastisk omgång igår med ett mindre upphetsande spelmässigt värde tar vi idag nya tag. I en om möjligt ännu mer spännande V75-omgång avgörs både Oaks, Kriteriet och Trotting Masters.

Känslan är att det inte heller här blir så många kronor till den som prickar alla rätt, men jag kommer att spela ett litet system några gånger och det kan bli hyffsat till slut med tanke på att det är dubbel Jackpott.

Avd 1

Vincennes är stor favorit i inledningen från ett bra spår, men hästen har haft lite problem med hälsan sedan senaste framträdandet och jag har ett par kul drag emot.

Drillbit Ås är kanske inte ett kul drag, men väl bra nog att vinna loppet om favoriten har en lite sämre dag. Hästen har utvecklats mycket i sommar och hon kan vinna trots ett tufft lopp. Miss Beniss däremot är kul och hon är mycket bra i ordning enligt vår kontakt i Nurmos stall. Hästen satt fast i rygg på favoriten sist och kör de två spelfavoriterna hårt mot varandra så kommer Miss Beniss att dyka upp på fotot.

Avd 2

I tröstloppt för treårsstona spikar jag utan att tveka det minsta. Som jag avhandlat innan här på Spelaspel så är Åkes Metior Easy stallets bästa treåring och att hon hoppade bort sig i kvalet ska finalhästarna skatta sin lyckliga stjärna för. I detta loppet saknar hon motstånd och det är bra galopp emot.

Avd 3

Finalen av Oaks är lite ojämn i år och det ser ut att stå mellan en handfull kusar. Mest imponerade tvåårsstjärnan från i fjol, Fascination, men här får hon inte ledningen och det öppnar för skräll.

Spets tror jag Xena Brick tar. Hästen gick utan skor för första gången sist och hon blev många många meter bättre på det. Nurmos ler lite finurligt när han svarar på vad han tror om chansen och det ska man ta som ett gott tecken. Stall Melanders form är nästan overklig och det är för min självklart att spela på en herre i det flytet. Både Full Forward, som tänt till utan skor, och Mousse är givna på kupongen. Fördel för den sistnämnde som står med bäst läge av de två. Sist med på lappen går Ready Steady Go från perfekt läge. Hästen har varit lite ojämn i sina prestationer, men är bra när det funkar och tränare Samuelsson låter uppåt om sina chanser.

Avd 4

Jag väljer att spika vidare i nästa tröstlopp denna gång för herrarna.

Dreams Take Time kostade mig mycket deg när han hoppade bort sig i kvalet förra veckan. Hästen hade jag fått som klar och han hoppade av ren pigghet i starten. Hästen känns minst lika fin nu och från bakspår lovar Jocke felfri avgång.

Avd 5

UET Trotting Masters med över två miljoner kronor till vinnaren har, torts allt tjat om Commander Crows vara eller inte vara i loppet, samlat idel ädel adel till start.

Jag hade hoppats att Sebastian K skulle fått framspår och med det varit ett spikförslag. Nu fick han istället spår elva och det går inte att spika hästen därifrån hur bra han än har varit på slutet. Värst mot är två internationella stjärnor, en italienare och en fransyska. Född i Italien och nu managerad i Frankrike är Main Wise As. Hästen står perfekt till i loppet och har en kapacitet högt över det vanliga. Han är mitt spetsförslag och därifrån springer han 11-blankt och då blir det svårt för övriga. Den tuffaste hästen i loppet är annars en tjej! Save The Quick från Frankrike gästade Solvalla för ett tag sedan och gjorde ett heroiskt lopp som knappt slagen tvåa. Hon är bra nog att vinna detta loppet då hon enligt stallet aldrig varit i bättre form än idag! Sist med på min lapp går Sanity som sist visade att han är att räkna på nytt. Hästen har haft det lite upp och ner i år, men nu känns han som han ska och från rygg på Main Wise As får han sitt lopp – barfota runt om!

Avd 6

Första dubbeln löser jag på fyra streck och det känns heltäckt.

Bon Frecia har haft all otur i värden i år och snart kommer det att vända. Hästen är snabb ut och kommer att få ett mycket fint lopp i rygg på hårt dragande I´m The Answer som tidigt sitter i spets. Norskamerikanen är given på lappen, men är nog bäst över korta häcken och ska synas. Även här vill jag slippa stå med lång snok när Melander tvålar till övriga och tar med hans Disco A.E. Hästen är oerhört kapabel och kan vinna även med sämsta utgångsläget.

Avd 7

Avslutningen, Kriteriefinalen, är vigd åt en pålle och bara en. En barfotadansande Chelsea Boko har få om inga övermän i sin kull och även om flera kommer att försöka så kommer hästen att vinna! Spets och slut och allt annat är en jätteskräll!

Spelförslag: 180 rader / 90 Sek x 10 = 900 sek (kryssa i V7)

1. 2,7,9
2. 6
3. 2,3,5,7,9
4. 9
5. 1,2,3,11
6. 1,5,12
7. 3