Hela veckan firar Svenska Spel att Oddset fyller 25 år och det gör man med extrapengar på olika spelformer. På fredag är det dags för en kupong av Oddset Bomben med bandymatcher, som enligt oddssättarna är tre mycket intressanta drabbningar.

Alla tre matcher skall tippas och i potten finns 525 252 kronor extra att spela om. På Svenska Spels hemsida finns ytterligare odds på bandy, både från Elitserien och Allsvenskan Norra och Södra.

Här är en kort intervju med Andreas Arver som är en av Svenska Spels oddssättare på bandy:

Första match ut är Sirius – GAIS, vad kan man säga om den?
- Det är ett slutspelslag mot en nykomling och borde bara kunna sluta på ett sätt, men ett varningens finger måste lyftas för GAIS och Magnus Muhrén, berättar Andreas. Tänk också på att Sirius spelar utomhus, vilket inte är självklart längre inom bandyn. I nuläget säger prognosen varmt, knapp vind och uppehåll, fortsätter han och summerar förhållandena som på förhand bra.

Andra match är mötet mellan Tillberga och Edsbyn, tankar kring den?
- Det är en väldigt intressant match då det är Pelle Fosshaugs första elitseriematch som renodlad tränare. Anders Östling saknas troligen i Tillberga vilket är ett avbräck, förklarar Andreas som tror att Edsbyn blir lite för svåra för hemmalaget.

Sista matchen då, det gäller ju att ha rätt i samtliga matcher för att få några pengar på Oddset Bomben. Vad tror du om Vänersborg – Hammarby?
- En premiär är alltid en premiär och Vänersborg kan mycket väl vara svårspelade hemma. Den stora frågan för Bajen är om de har tillräckligt med istid i benen, frågar sig Andreas men avslutar med att se Hammarby som rättmätiga favoriter.

Oddset Bomben 1 fredag 28 okt

Spelstopp 28/10 Kl. 18:59

  • Match A: Sirius – GAIS
  • Match B: Tillberga – Edsbyn
  • Match C: Vänersborg – Hammarby