Expert FC (förk. av Expert Football Challenge) är ett nytt bettingspel med sociala tongångar från Unibet. I Expert FC skall du förutsäga resultatet av fotbollsmatcher i ett socialt sammanhang och kan faktiskt vinna pengar utan att satsa en enda krona ur din egen plånbok. Läs mer om Unibets Expert FC här!

Grunderna i Expert FC

Minns du Drömelvan som Aftonbladet lanserade för ett antal år sedan (som nu faktiskt har återlanserats), vilket handlade om att utse en laguppställning av fotbollsspelare och sedan tävla om vem som var den bästa managern?

Expert FC som är ett samarbete mellan Unibet och ModGen lanserar nu ett nytt spännande koncept som har vissa beröringspunkter med Drömelvan. Även här handlar det om att mäta dina fotbollskunskaper med andra. Expert FC skiljer sig dock en del då det här handlar om att förutsäga utgången av fotbollsmatcher.

Reglerna är enkla, du ska tippa 1 X 2 på fotbollsmatcher i Europas sex största ligor (från engelska Premier League till holländska Eredivisie). Beroende på oddset för varje match belönas du med poäng om du tippar rätt. Desto högre odds, desto mer poäng som sedan sammanställs och ger dig en egen ranking.

Din ranking har du för att tävla mot andra som också medverkar i Expert FC och det bästa av allt är att du kan vinna fina priser – detta trots att du kan delta utan någon kostnad alls. Enda kravet är att du registrerar dig på Unibet för att dina eventuella priser ska kunna verifieras.

Expert FC är alltså ett slags socialt bettingspel för fotbollsfans där du kan kommentera andras tips och dela med dig av dina erfarenheter på Facebook. Du kan även bjuda in dina vänner och skapa egna ligor.

Vilka priser tävlar man om i Expert FC?

Det attraktiva med Expert FC är att det finns många priser att tävla om. Det är faktiskt ganska fina priser dessutom som är uppdelade i vecko- och månadspriser. Varje vecka får de som placeras sig topp 10 i någon av rankingtabellerna (varje liga har separat ranking) prischeckar som sätts in på spelkontot på Unibet. Förstapriset är hela €75 och ner till tionde pris som består av €10. Det mest attraktiva månadspriset är sedan en iPAD2 och Nintendo 3DS och även här är det de tio bäst rankade som får pris.

Till synes väldigt fina priser som i praktiken skänks bort. Låter det konstigt? Unibet är förstås ute efter att värva nya kunder och få över spelare från andra bolag med denna satsning. Som spelare har du hur som helst inget att förlora för att spelbolagen försöker övertrumfa varandra.

För att kunna tävla om priserna måste du tippa varje vecka och det gör du på din egen sida som du får efter du startat ett konto (du kan nöja dig med att bara delta i en liga om du känner att du har dålig koll på lagen i de andra). Medan du tävlar tilldelas du också brickor (eller ”badges”). När du samlat in samtliga brickor väntar en överraskning från Unibet.

Även att vissa fotbollsligor redan haft sin premiär är det inte för sent att registrera dig på Expert FC. Det är bara att besöka hemsidan och välja ”Sign up”. Sedan är du med i tävlingen.