Everest Poker kommer att sponsra det franska fotbollslaget Olympique Lyonnais under säsong 2010/2011, vilket innebär att spelarna kommer att bära Everest Poker-loggan under alla bortamatcher i Ligue 1.

Under hemmamatcherna kommer man istället att bära sin andra sponsors logga – vadslagningsbyrån BetClic. Både Everest Poker och BetClic är en del av Mangas Gaming. Eventuell sponsring för Champions League är ännu inte spikad.

”Everest Poker är en community som för samman alla sorters spelare, från amatörer till proffs,” kommenterade Sandrine Mangia-Park från Everest Pokers franska gren. ”Genom att sponsra Olympique Lyonnais vill vi koppla samman pokervärldens sportsliga värderingar med de hos Lyons fotbollslag: att spela spelet ansvarsfullt respektera sina partners.

Olympique Lyonnais är ett av Frankrikes ledande fotbollslag och Ligue 1 är de franska mästerskapen. Matchtröjorna är framtagna av Adidas Lifestyle och kommer i två olika versioner. Under hemmamatcherna kommer spelarna att bära klubbens traditionella färger tillsammans med BetClic-loggan. Under bortamatcherna är det istället en tröja inspirerad av Lyons historiska handel med guld, silver och silke som gäller. Denna tröja går i guld och karmosinrött och är dekorerad med Everest Pokers logga.

Samarbetet kommer knappast att stanna vid att förse laget med tröjor utan vi kan förvänta oss att se diverse olika event med Everest och Olympique Lyonnais under säsongen.

För några veckor sedan erhöll Everest Poker spellicens för den franska spelmarknaden, en marknad som fram tills nyligen inte tillåtit privata aktörer.