everestpokerDet franska spelföretaget Betclic-Everest där bland annat Everet Poker ingår lämnar Ryssland och Belgien. Ingen direkt orsak ges varför de lämnar Ryssland, men det har varit mycket turbulens den senaste tiden med flera bolag som blivit svartlistade. Företaget lämnar också Belgien och stäms samtidigt för att sysslat med illegal verksamhet i landet då inget speltillstånd existerat.

Det är mycket som händer i Ryssland även på spelfronten. Från början av året har Ryssland slagit till mot illegal spelverksamheter och aktioner har också drabbat seriösa speloperatörer som verkar i landet. Flera större spelbolag går en osäker framtid till mötes gällande deras fortsatta närvaro på den ryska spelmarknaden och nu har alltså Everest Poker lämnat denna marknad.

Samma företag som äger Everest, Betclic-Everest, har också lämnat Belgien och förföljs dessutom av hotet om en bötfällning på €600 000 eftersom de tidigare opererat utan tillbörligt tillstånd. Om detta realiseras kan också en otrevlig nyhet för spelarna medfölja. Spelare i Belgien som spelat på Everest Poker och andra sajter som ansetts som lagliga riskerar nämligen att få böta upp till €25 000.