Bethard_Dragomir_banner1_limited info_SWEIFK Göteborg är det enda svenska laget som är kvar i någon utav de europeiska klubblagsturneringarna. Nu är man endast en match ifrån att få spela gruppspelet i Europa League, motståndet som kvarstår är Qarabag ifrån Azerbajdzjan. Göteborgarna vann med 1-0 hemma för en vecka sedan och det krävs nu en lika bra insats på bortaplan om det ska bli något fortsatt spel i Europa denna säsong. Spel på samtliga utav kvällens kvalmatcher hittar du hos Bethard.

Tuff uppgift väntar IFK

Det var kanske ingen rättvis seger för IFK Göteborg i första mötet men den var minst lika viktig för det. Att inte släppa in något mål bakåt på hemmaplan är otroligt viktigt i de europeiska turneringarna och nu är IFK Göteborg mycket nära ett avancemang.

Matchen för en vecka sedan var under långa stunder spel mot ett mål men det gäller som vi alla vet att sätta bollen i nät, något som Qarabag aldrig lyckades med. Nu får man istället försöka vända underläget på hemmaplan, något man är fullt kapabla till att göra. Det gäller för IFK Göteborg att vara med från start och inte sjunka för djupt ner tidigt i matchen. Man kommer att utsättas för en enorm press så det vill till att anfallarna i Göteborg lyckas låsa fast bollen på offensiv planhalva för att lugna ner spelet.

Oddsen, hämtade ifrån Bethard,  visar på att Qarabag är klara favoriter i kvällens match. Jörgen Lennartsson och hans IFK Göteborg kommer att få slita hårt men med mycket hjärta och vilja så ska vi förhoppningsvis få fortsatt svensk representation i europaspelet.