Eurojackpot betalade i fredags ut ett vinst på motsvarande cirka 384 miljoner svenska kronor. Den enorma jackpotten gick till en vinnare i Tyskland som vi gissar har firat ordentligt nu i helgen.

Det är tio veckor sedan Svenska Spel började erbjuda spel på detta stora europeiska lotteri och i fredags var första gången högsta vinsten betalades ut sedan Sverige anslöt sig till spelet.

”Kul att få vara med när den högsta vinsten faller ut för första gången sen vi klev in i spelet! Synd att den inte gick till Sverige förstås, men det är ju också lite av tjusningen med spelet, att den kan hamna nästan varsomhelst i Europa,” säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Den vinnande raden var 22, 8, 19, 40, 32 och stjärnnummer 8, 1.

Eurojackpot lanserades i mars förra året och har som syfte att dra in pengar till olika välgörande ändamål runt om i Europa. Du anger själv din spelrad genom att först välja ut fem nummer bland femtio möjliga och sedan välja ut två nummer (så kallade stjärnnummer) bland åtta tillgängliga.

Om du får alla rätt på din rad, det vill säga rätt på både vanliga nummer och stjärnnummer, är du garanterad en vinst på minst €10 miljoner, men det är mycket möjligt att vinsten blir betydligt större än så eftersom det rör sig om en växande jackpott.

”Det är det som är kul med de landsövergränsande spelen, att jackpotten kan bli så hög! Vi får hoppas att storvinsten landar i Sverige nästa gång,” säger Pierre Jonsson.

De länder som deltar i lotteriet är Spanien, Italien, Slovenien, Kroatien, Tyskland, Nederländerna, Sverige, Danmark, Norge, Island, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Mer information om Europjackpot hittar du hos Svenska Spel.

Om du är nyfiken på Eurojackpot vill vi även tipsa om våra sidor om Eurojackpot och konkurrenten EuroMillions. Båda två är lotterier där du har chans att vinna hundratals miljoner!