Chelsea Hazard Costa Conte

West Bromwich är inne i en negativ trend minst sagt. Laget har inte vunnit på sju matcher. Senaste vinsten kom för nästan två månader sen på hemmaplan mot Arsenal den 18 mars. Nu kommer ett annat Londonlag på besök som antagligen inte kommer bättra på West Broms siffror.

 

West Brom har tappat allt

Det West Bromwich som man har en uppfattning om som ett jobbigt och svårslaget lag att möta, typ som klyschan ”en bortamatch i  Stoke en regnig tisdag”, är långt borta. Senaste vinsten kom för två månader och sen dess har de inte vunnit på sju matcher. En intressant statistik som BBC har sammanställt är att Tony Pulis genom åren bara har vunnit 6 av 44 matcher efter att hans lag skramlat ihop 40 poäng. Det är som att hans lag slutar spela efter de är säkra och undviker nedflyttning. I nuläget har de 45 poäng. Hursomhelst är anfallaren Hal Robson-Kanu och backen Jonny Evans är tillbaka från sina skador men Matt Phillips är fortfarande frånvarande.

Chelsea kan fira titeln ikväll

Chelsea trummar på och i stort sett allt talar för att det är klart vilka som lyfter bucklan om några veckor. Efter Tottenhams derbyförlust mot West Ham förra veckan klarnade det hela ytterligare, och Blues behöver bara skramla ihop 3 poäng på 3 matcher för att det hela ska bli klart. Och mycket pekar för att det sker ikväll. Känslosamme Antonio Conte går från klarhet till klarhet i sin tränargärning och har gjort underverk med Juventus där han tog tre ligatitlar på rad. I det italienska landslaget som inför EM var utskällt som det sämsta Italien någonsin, lyckades han bygga ihop ett lag som lyckades slå ut Spanien och nu när han flyttat till regniga London så tar han ligavinsten och eventuellt FA-cupen i sin första säsong som huvudtränare för Chelsea. N’Golo Kante är tillbaka i truppen efter att ha vilats mot Middlesbrough i måndags. I övrigt har Chelsea fullt manskap. Det blir fullt blås från Chelsea som vill få det hela överstökat och ta helg som vinnare av Premier League.

Spela på Premier League hos Nordicbet

NordicBet erbjuder bäst odds ända ner till Division 5!