Nu på lördag är det så slutligen dags för final i Melodifestivalen 2009. Enligt Svenska Spels oddssättare är utgången mycket oviss. Knappa favoriter är Malena Ernman, Caroline af Ugglas och Måns Zelmerlöw.

–”De senaste åren har vi haft ganska klara favoriter som Charlotte Perrelli, The Ark och Carola. Så är det inte i år, och det är säkert något förvånande för många spelare att vi har öppnat lördagens final med Malena Ernman som favorit. Hon får bära favoritskapet tillsammans med Måns Zelmerlöw och Caroline af Ugglas, vilket kanske är ännu mer förvånande eftersom hon bara lyckades ta sig till final via Andra Chansen.”, berättar Johan Elevant, oddsättare på Svenska Spel.

Han fortsätter:
-”Måns har tillhört favoriterna under hela tävlingen, men Ernman och af Ugglas har faktiskt varit uppe på 150 respektive 500 gånger pengarna att stå som slutsegrare på lördag, så det finns några av våra kunder som gör sig en rejäl slant om någon av dessa skickas till Moskva”.

Svenska Spel erbjuder ett flertal odds – vilket bidrag som får flest poäng hos juryn, flest poäng av folket och även på vem som kommer sist i finalen. I den sistnämnda kategorin är Emilia favorit, trots att hon ju faktiskt besegrade en av finalens favoriter, Caroline af Ugglas, i deltävlingen i Göteborg.

Du hittar alla odds på sportarenan på Svenska Spel