Nick Schulman är den stolte innehavaren av markerledningen vid slutet av andra pokerdagen i Monte Carlo, platsen där den sjätte omgången av PokerStars European Poker Tour Grand Final äger rum. 25-åringen från Manhattan har ett rejält försprång med 742 500 i turneringsmarker, exakt 100 000 fler än vad tvåan David Sesso sitter med.

Händelseförloppen startade på Bay Hotel & Resort i söndags, då 351 spelare dök upp för att delta i Dag 1A av denna €10,000 + €600 EPT Grand Final. Som alltid fanns det gott om välkända namn på deltagarlistorna, och de gamla vinnarna av World Seier of Poker Main Event Greg Raymer och Chris Moneymaker överlevde båda dagens pokerspel, tillsammans med bland annat Liam Flood och Aaron Gustavson. Phil Ivey och Patrik Antonius hade inte samma tur, och det blev Simon Munz som satt med flest marker vid dagens slut, totalt 175 200 stycken.

Under Dag 1B fick vi se tre spelare spelare få ihop fler marker än Munz, och Thiago Mishijima från Brasilien går vidare till den andra dagen som klar markeretta. Med sina 264 200 har han god marginal till de 195 500 som innehas av hans närmsta rival Paul Berende, som kvalificerat sig via PokerStars. Tack vare 497 anmälda spelare till Dag 1B, inklusive Yevgeniy Timoshenko, Joe Hachem och Humberto Brenes, svällde prispotten för European Poker Tour Grand Final till €8 480 000. Sammanlagt 848 spelare slåss om förstapriset på €1 700 000.

EPT Grand Final har lockat till sig gott om stora namn från andra idrotter också, bland annat deltar tennisstjärnorna Gael Monfils och Boris Becker, tillsammas med Teddy Sheringham, Fatima Moreira de Melo, Petter Northug och Mats Sundin.

Dag 2 fick en flygande start och efter cirka två timmar hade det ursprungliga deltagarantalet på 413 minskat med hundra spelare. Sedan saktade dock hastigheten ned dramatiskt, och i takt med att den första pengaplaceringen – som är värd €15 000 – närmade sig blev det allt vanligare med maskande och att betänketiden måste begränsas med klockan

Man spelade hand för hand när det var 37 minuter kvar och Åke Olsson var den som fick bita i det sura äpplet och spräcka bubblan, efter bara två händer.

Dag 3 av EPT Grand Final kommer att inledas med Nick Schulman i täten av totalt 117 spelare, men en stor mängd pokertalang finns ännu kvar i matchen, inklusive Kevin MacPhee som vunnit EPT Berlin, Anton Wigg som vunnit EPT Copenhagen, PokerStars-proffsen Victoria Coren, Lex Veldhuis och Juan Manuel Pastor, samt förstås Chris Moneymaker som ligger tia på listan över vem som har flest marker.

Moneymaker har arbetat på att förbättra sitt spel, och har sagt att ”Jag vill bevisa för mig själv att jag kan vinna turneringar igen” och ”nu är det förhoppnings dags att ta hem en vinst och min position är utmärkt”.

Räkna inte ut honom.