European Poker Tour (EPT) High Roller har vunnits av det kanadensiska pokerproffset Griffin Benger, som belönats med €429 000 i prispengar, en trofé och ett lyxigt armband från Shamballa för sin prestation.

Finalbordet spelades i söndags, vilket råkade vara Griffin Bengers födelsedag, och det blev en mycket framgångsrik födelsedag för den nyblivne 28-åringen. För Benger, som sedan en tid tillbaka medlem av Team Ivey, är söndagens vinst den största hittills från liveturneringar.

Heads-up stod mellan Griffin Benger och Aaron Lim, som nyligen vann Asia Pacific Poker Tour (APPT) Seoul Main Event och dessutom tog ett armband under World Series of Poker Asia-Pacific (WSOP APAC) i Melbourne.

I turneringens sista hand satsade Lim 870 000 från knappen med kung + tvåa på hand, varpå Benger synade med dam + knekt. Floppen bestod av ruter dam + ruter tio + spader ess vilket gav både Lim och Benger chans på stege. Turnen ändrade inte situationen, medan en kung på rivern innebar att det blev Benger som fick stegen och kunde koras till segrare av EPT Berlin High Roller.

Resultat från finalen av EPT Berlin High Roller 2013

1Griffin BengerKanada€429 000
2Aaron LimAustralien€240 100
3Philippe KtorzaFrankrike€144 000
4Max LykovRyssland€102 900
5Martin KabrhelTjeckien€82 300
6Joni JouhkimainenFinland€68 600
7James MitchellStorbritannien€54 900

Vinn resepaket till EPT Grand Final

EPT säsong nio kommer att avslutas med en pampig final i anrika Monte Carlo i Monaco och du kan vinna din väg dit hos PokerStars. PokerStars har resepaket att dela ut som ger dig boende på hotell i Monaco, rese- och fickpengar, och inköp till €10 600 Main Event.

Att kvala via PokerStars behöver inte bli dyrt, du kan nämligen köpa in dig till satelliter på första nivån för €1,10 eller 100 FPP. Du hittar satelliterna genom att välja ‘Events’ i PokerStars lobby och sedan klicka på ‘EPT’.

Årets stora säsongsavslutning av EPT kommer att firas i Monte Carlo den 6-15 maj, och Main Event spelas den 6-12 maj. Nytt för i år är att EPT själva kommer att ansvara för att arrangera kontantbordsspel (ringspel) vid sidan av turneringarna, för att bättre kunna anpassa utbudet av kontantbordsspel till sådant som EPT-spelarna efterfrågar.