Den nybildade proffsligan Epic Poker League som skapats av Federated Sports and Gaming (FS&G) i USA har nu ingått avtal med CBS och Discover Communications nya nätverk Velocity. CBS kommer att tevesända sju timmars spel från ligan och Velocity kommer att visa ytterligare tretton.

Enligt uppgifter publicerade i Wall Street Journal innebär avtalet att FS&G varken betalar eller får betalt för att visa turneringen på teve. Tidigare har det varit vanligt att stora pokerturneringar betalar tevekanaler för en plats i tevetablån, men FS&G:s förhandlingsläge förbättrades förmodligen markant när två av de största köparna av tevetid för pokerturneringar – Full Tilt Poker och PokerStars – båda drabbades allvarligt av pokerns Black Friday. Det är till exempel mycket oklart vad som kommer att ske med Full Tilt-sponsrade teveprogrammet ”Poker After Dark”.

Nybildade Velocity Network ska ha premiär den 25 september och marknadsförs som en betalkanal för ‘lyxiga män’.

”På samma sätt som en bil en gång i tiden definierade personen som körde den kommer Velocity att definiera de tittare som ser på kanalen. Oavsett om du är en bilfantast eller bara någon som föredrar snabb, high-stakes teve kommer Velocity att bli en oungänglig underhållningsdestination,” säger Velocitys senior vice president Robert S. Scanlon.

Enligt Scanlon är Epic Poker Leage ett naturligt val för Velocity och den lyxiga manliga publik de ska försöka locka till sig.
Epic Poker League arrangerar sin första turnering någonsin den 5-8 augusti 2011 på Palms Casino Resort i Las Vegas. Den 8 augusti hålls en välgörenhetsturnering, och den 9-12 spelas Main Event med $400 000 extra i prispotten. Följande stop blir den 2-9 september, 9-18 december, 27 januri – 12 februari, och 13-14 februari.