I samband med att David “Chino” Rheem vann Epic Poker League (EPL) Main Event – en seger värd $1 miljon – började flera pokerproffs hävda att han var skyldig dem pengar och att han inte tycktes ha någon avsikt att betala sina skulder.


EPL har nu, den 18 augusti, beslutat att placera Rheem under tillsyn tills han har rätt ut sina ekonomiska förpliktelser.
”Idag har Standards & Conduct Committe röstat för att placera Epic Poker League cardholder David ‘Chino’ Rheem under tillsyn i enlighet med de regler och rutiner som styr agerandet för medlemmar av Epic Poker League,” skriver EPL i ett pressmeddelande.

EPL skriver vidare att Rheems ekonomiska förpliktelser visserligen uppstod innan ligan bildades, men att de ändå har påverkat ligaspelet.

Kommittén kräver att Rheem använder alla pengar han vinner på poker världen över för att betala av på sina skulder. De betonar också att Rheem kommer att suspenderas om han på nytt överträder reglerna för EPL (inklusive manualen för hur spelarna ska uppföra sig). Detta samma gäller om han bryter mot lagen. En suspendering innebär att Rheem inte kan fortsätta tävla i ligan.

Enligt kommittén har Rheem redan använt alla de pengar han erhöll från EPL Main Event för att delvis återbetala sina skulder.
Den kommitté som fattade beslutet består av ordförande Stephen Martin, turneringschefen Matt Savage, och pokerspelarna Eric Baldwin, Andy Bloch, Chad Brown, Joseph Hachem, Michael McDonald, Nick Schulman och Alec Torelli. Annie Duke är också med, men har inte rösträtt.