v86V86 på Solvalla i onsdags visade sig vara klurigt, och endast en enda kupong lyckades pricka in åtta rätt. Vinstutbetalningen för denna kupong landade på mycket rejäla 5 787 940 för en åtta, 21 sjuor och 188 sexor.

Den vinnande kupongen var ett spelsystem som hade lämnats in hos ATG online och satsningen uppgick till drygt 2 000 kronor. Minst två hästar var markerade i varje lopp. Av vad som går att utläsa av vinnarlistorna har vinsten gått till någon eller några i Västra Götaland, mer information än så har inte offentliggjorts.

Poochai avslutade knepig V86-omgång

Onsdagens huvudnummer på Solvalla var kvällens näst sista lopp, det klassiska Big Noon. Vann gjorde Poochai, som tränas av Svante Båth i Sundvall och ägs av Roxy Horses KB i Färila. I sulkyn satt Erik Adielsson.

Big Noon-pokalen är ett lopp vars historia sträcker sig tillbaka till 1964 och förstapriset för det vinnande ekipaget ligger på 250 000 kronor. Loppet är lite speciellt, eftersom de låter fyraåriga hästar försöka hämta in 20 meter på ett år yngre motståndare.

Poochai var stor favorit inför Bigg Noon, bland annat tack vare en imponerande prestation i semifinalen till Breeder’s Crown och en femteplats i finalen. I Big Noon tog Poochai ledningen redan från start och släppte den sedan aldrig. Segertiden blev 1.13,0 över 1640 meter med voltstart vilket är nytt rekord för Poochai.

”Jag är otroligt nöjd med hästen. Jag får lyfta fram Svante (Båth) som haft tålamod med den här hästen som strulat lite men visat bra fart,” sa kusken Erik Adielsson efter segern.

Dionne Sisu överraskade i Wallenius Cup

Ett av de lopp som bidrog till att sortera bort många V86-kuponger i onsdags var Wallenius Cup, ett lopp för treåriga ston där förstapriset ligger på 100 000 kronor. Vann gjorde nämligen Dionne Sisu som var strecked på en procent av systemen.

Johan Untersteiner satt till en början i front med Sugar Neo, men halvvarvet från mål blev Sugar Neo omkörd av Room To Go. Sedan slank Ville Karhulahti ut med Dionne Sisu, och knep en mycket överraskade seger på målfoto. Favorit inför loppet var Ragata, som slutade tvåa.

Dionne Sisu tränas av Patri Salmela och har tre segrar på meritlistan från förra året. Wallenius Cup var hennes elfte start och första seger i år. Hon ägs gemensamt av åtta personer i Sisyfos Racing Stable AB i Stockholm.