Precis som inför förra säsongen tänkte jag tippa utgången av La Liga säsong 15/16 och bjuda på en del långtidsspel. Ligaspelet smyger igång redan idag (fredag) då Malaga och Sevilla drabbar samman i ett andalusiskt derby på La Rosaleda. För övrigt riktigt kul med Betis tillbaka i högstaligan, då derbyt mot Sevilla är ett av europas absolut hetaste.

1. Barcelona – långtidsspel

2. Real Madrid

3. Atletico Madrid

—————————————————-

4. Valencia

5. Athletic Bilbao

6. Sevilla

—————————————————-

7. Celta Vigo – långtidsspel

8. Villarreal

9. Rayo Vallecano

10. Sociedad

—————————————————-

11. Deportivo La Coruna

12. Betis – långtidsspel

13. Getafe

14. Granada

15. Malaga

16. Levante

17. Espanyol – långtidsspel

—————————————————-

18. Sporting Gijon

19. Las Palmas – långtidsspel

20. Eibar


Kommentar:

Inga större överraskningar i toppen av tabellen enligt mig, där segern står mellan Barcelona och Real Madrid, som så många gånger förr. Atletico Madrid känns inte lika starka som för två säsonger sedan och får nöja sig med en tredjeplats. Min vinnare är Barcelona då jag tycker att truppen känns starkare än Real Madrids, men samtidigt är det tippat lite med hjärtat. Båda lagen har fantastiska spelare och det lär handla om små marginaler till slut.

Övriga europaplatser tror jag går till Valencia, Athletic och Sevilla. Möjligtvis att Celta Vigo och Villarreal kan hota underifrån, men jag tror inte dessa har tillräckligt breda trupper för att orka hela vägen fram. Athletic har sett riktigt vassa ut på försäsongen och kan nog till och med hota Valencia om fjärdeplatsen, men då måste anfallare Aduriz hålla sig skadefri. Sevilla har en mycket intressant offensiv, men är för dåliga defensivt för att kunna utmana Valencia och Athletic om fjärdeplatsen i mitt tycke.

Kikar vi till mitten av tabellen så tror jag att Getafe och Deportivo kan förbättra sina positioner från fjolårssäsongen. Även nykomlingen Betis tror jag hamnar i mitten av tabellen någonstans, då man har ett mycket intressant lag på papperet. Granada har som vanligt en stor och talangfull trupp, men problemet har varit att få ut det på planen som ett lag. Kan lyckas, men kan lika gärna floppa i år igen. Malaga är ett lag som kommer floppa i år tror jag, då laget blivit av med flertalet nyckelspelare från i fjol och inte värvat särskilt starkt.

Slutligen om vi kikar till botten så tror jag att nykomlingarna Las Palmas och Sporting Gijon åker ner till Segundan igen. Lagen har värvat dåligt och känns helt enkelt för svaga för att hålla i La Liga. Eibar klarade sig kvar tack vara ekonomiska bekymmer hos Elche förra säsongen och något liknande lär ske i år igen om baskerna ska fixa nytt kontrakt.

Nu sätter vi igång med fotboll från världens bästa liga!

/e@sy