Idag lördag drar äntligen La Liga igång, då Malaga och Athletic Bilbao kickar igång på La Rosaleda kl 19:00. Jag tänkte ta fram kristallkulan och berätta hur tabellen kommer se ut i mitten av maj när allt ska summeras, och även bjuda på en del långtidsspel.

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Atlético Madrid


4. Athletic Bilbao
5. Villarreal
6. Valencia


7. Celta Vigo
8. Sevilla
9. Real Sociedad
10. Granada
11. Malaga
12. Getafe
13. Espanyol
14. Rayo Vallecano
15. Elche
16. Levante
17. Almeria


18. Deportivo la Coruna
19. Eibar
20. Cordoba

Kommentar:

Inte mycket att snacka om när det gäller topp tre, den blir densamma som förra säsongen, med de två stora madridklubbarna och Barcelona. Nu tror jag inte att Atlético Madrid kan vara med och slåss om ligatiteln den här gången, då man tappat tre mycket viktiga spelare i Costa, Luis och Courtois. Men man kommer förmodligen vara helt ohotade på tredjeplatsen, en plats som innebär spel i Champions League.

Kikar vi på plats fyra till och med sex, som också innebär europaspel, så ser det desto jämnare ut. Athletic Bilbao hamnade på fjärdeplats förra säsongen och med en ganska oförändrad trupp så får dom även mitt tips den här gången. Sedan tror jag väldigt mycket på den gula ubåten, Villarreal, som imponerade under fjolårssäsongen och som sett väldigt vassa ut på försäsongen. Man har värvat riktigt bra i klubben, där det finns en hel del talangfulla spelare som kan ta ett ordentligt kliv under året.

Även storklubbarna Valencia och Sevilla kommer slåss om europaplatserna den här säsongen, men jag tror faktiskt att ett av dessa lag kommer hamna utanför topp-6. Sedan har vi min skräll i årets upplaga av La Liga, nämligen Celta Vigo. Men förlängde precis kontraktet med sin anfallsstjärna Nolito och laget har gått fram som en maskin under försäsongen. Man har en tydlig spelidé och utan något europaspel att blåsa kraft på den här säsongen så kan det bära väldigt långt!

I botten av tabellen så tror jag faktiskt att det finns stor risk att de uppflyttade lagen åker ner på direkten. Möjligen att Deportivo la Coruna kan klara sig kvar, då man har ett par förstärkningar på gång. Men både Eibar, och framför allt Cordoba, har för dåliga trupper för att kunna fixa ett nytt kontrakt, det kommer aldrig hålla. Sedan har vi även Almeria, LevanteElche och Rayo Vallecano som ser svaga ut den här säsongen, men jag tror man kommer undvika nedflyttning.

Tre intressanta långtidsspel inför säsongen:

Bästa nykomling – Deportivo la Coruna – 2,25 @ unibet- 4/10 units

Både Eibar och Cordoba har som sagt väldigt svaga trupper. Deportivo kommer värva in ett par spelare framöver och man har ändå rutin från högstaligan, vilket de två andra lagen saknar helt.

H2H ligaplacering Villarreal vs Sociedad – Villarreal – 1,85 @ betsafe- 8/10 units

Den gula ubåten har imponerat stort på försäsongen och man har en bredd i truppen som jag tycker Sociedad saknar helt. Sociedad blev dessutom av med viktiga Griezmann inför säsongen och har inte ersatt honom på ett bra vis. Det här känns som ett väldigt bra spel och förtjänar en högre insats!

H2H antal ligamål Suarez vs Mandzukic – Mandzukic – 2,00 @ betsafe- 3/10 units

Kroaten Mandzukic får ett försprång på Suarez då han är avstängd fram tills slutet på oktober, vilket kan komma att fälla avgörande här. Mandzukic är en riktigt bra boxspelare och som Atlético Madrid sett ut på försäsongen så kommer han garanterat få sina lägen match efter match. Dessutom lär det ta ett tag för Suarez att bli varm i kläderna när han väl kommer ut på planen.

Nu kör vi igång världen bästa liga!

/e@sy