Klent utbud på världens hockey idag. Inga matcher i Sverige och endast två stycken på andra sidan Atlanten. Där lägger vi nattens fokus på mötet mellan Edmonton Oilers – Montreal Canadiens. Det är två formstarka lag som möter varandra. Med tre respektive fyra segrar på raken har vi en intressant match att följa.

  • Match: Edmonton Oilers – Montreal Canadiens
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2.15 @ Nordicbet
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 28/10, 02:30

Startande målvakter:
Oilers: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Canadiens: D. Tokarski Matcher: 2 Impm: 2,82 Räddningsprocent: 91.7%

Edmonton Oilers som inledde säsongen katastrofalt har nu spelat upp sig. Nu har laget inte mindre än tagit tre raka segrar och kommer närmast från en 6-3 seger över Carolina Hurricanes. En match sett över sextio minuter var en jämn batalj. Men Oilers ökade intensiteten i den sista perioden där laget gick från ställningen 3-3 till 6-3 på matchens sju sista minuter.

Med den bättrande formen så har även Oilers klättrat i tabellen. Efter en inledning på fem raka nederlag har Oilers nu spelat till sig sju poäng på åtta omgångar vilket gör att laget ligger på en tolfte plats i Western Conference. Med en statistik på 3-4-1.
Problemet har till stor del varit försvarsspelet. Oilers har inte ligans bästa backbesättning och detsamma gäller målvaktsspelet. Med 23 mål framåt, ger laget ett snitt på 2,87 mål per match men med hela 32 mål bakåt och ett snitt på fyra insläppta mål per match visar att Oilers har släppt in flest mål av samtliga lag i NHL.

Hemma i Rexall Place har Oilers börjat starkt. Med hittills fem spelade hemmamatcher och en poängskörd på sex poäng så är Oilers Western Conference sjätte bästa hemmalag. Med en statistik på 3-2-0 och en målskillnad på 14-14. Det ger ett snitt på 5,6 mål per match.
Förutom att Oilers har spelat fyra raka hemmamatcher och med seger i den senaste har laget nu tagit tre raka hemmasegrar. Noterbart är att två matcher har slutat över 5,5 mål medan två har stannat på exakt fem mål.

Oilers kommer till spel utan:
L. Gazdic
V. Fasth

edmonton_200x200 V.S montreal_200x134

Montreal Canadiens kommer till spel som serieledare av Eastern Conference. Inte nog med att laget har fyra raka vinster så har även laget tagit poäng i sju av sina åtta inledande matcher. Nu senaste besegrades New York Rangers med 3-1 på hemmaplan. Det stod 1-1 efter den första perioden. Canadiens tog ledningen med 2-1 under den andra perioden och kunde utöka till 3-1 i den tredje. Canadiens kunde hålla undan mycket tack vare storspel av C. Price som motade 34 av 35 skott.

Canadiens toppar som sagt Eastern Conference efter sina åtta spelade matcher. Laget har spelat till sig fjorton poäng och har två poäng mer än tvåan New York Islanders. Med en statistik på 7-1-0.
Canadiens har varit stabila framåt och har gjort 25 mål inledningsvis och snittar 3,12 mål per match och hyfsat stabila bakåt med 22 insläppta. Ett snitt på 2,75 mål per match.

Canadies har prövat på bortaspelet fyra gånger under säsongen. Det har resulterat i tre segrar och en förlust och totalt sex inspelade poäng. Det gör Canadiens till Eastern Conference fjärde bästa bortalag. Men trots att laget har endast förlorat en bortamatch så har Canadiens -3 på bortais. En målskillnad på 11-14 ger laget ett snitt på 6,25 mål per match.
Canadiens har troligen glömt sin senaste bortamatch då laget föll med katastrofsiffrorna 7-1 mot Tampa Bay Lightning. Noterbart är att tre av Canadiens fyra matcher har slutat över 5,5 mål.

Canadiens kommer till spel utan skador.

Två möten förra säsongen och en vinst vardera.
Första matchen spelades i Edmonton. Där vann Canadiens med 4-1. Den andra matchen spelades i Montreal. Där vann Oilers med 4-3. Lagen vann alltså varsin match på bortaplan.
Lagen har mött varandra en hel del dom senaste åren trots att dom spelar i varsin conference. Tittar vi på lagens tio senaste möten har Oilers vunnit sex och Canadiens fyra. Noterbart är att sex matcher har resulterat i över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem mål.
Dom fem senaste matcherna i Rexall Place har slutat med tre segrar för Oilers och två för Canadiens. Noterbart är att Canadiens har två raka bortasegrar och att två matcher har slutat över 5,5 mål medan dom andra tre har stannat på exakt fem.

Två lag med god form, både poängmässigt samt målmässigt.
Oilers med tre raka segrar mot Canadiens fyra. Vilket lag ska bryta sin positiva trend? Det låter jag vara osagt och siktar in mig på överspelet.
Varför? Det är två lag som har offensiva kvalitéer. Oilers med sitt unga och talangfulla lag saknar ett stabilt försvars och målvaktsspel. Det har vi verkligen kunnat bevittna i säsongsinledningen då Oilers är det lag i NHL som har släppt in flest mål. Offensiven är inte något problem med godkända 23 mål framåt. Nu möter laget ett Canadiens som är otroligt tunga att möta. Med en stark offensiv och spelskickliga backar blir laget otroligt farligt i den här säsongen. Ett Canadiens i god målform kommer bli en tung utmaning för Oilers försvar. Canadiens snittar drygt över tre mål per match och har varit otroligt borta starka inledningsvis. Poäng i sju av åtta matcher! Samtidigt som lagets bortamatcher har varit målrika under säsongsinledningen.

Med två lag som gillar offensiv hockey och som spelar målrikt mot varandra gör att jag verkligen inte tvekar att testa överspelet till generösa 2,15 med nattens förutsättningar. Båda lagen öser in mål den senaste tider och Oilers på hemmaplan är inget lag som backar hem utan det är full fart framåt som gäller. Ska Canadiens kunna komma ifrån med två poäng kommer laget troligtvis behöva göra fyra mål då laget ställer den mer oerfarne D. Tokarski i kassen som är relativt oprövad i NHL sammanhang. 
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,15 hos Nordicbet.