Liverpool Coutinho Firmino

  Philippe Coutinho och hans brassekompis Roberto Firmino. Ser vi dem tillsammans i höst?

 

Som vanligt under Silly Season är det långa följetonger som bara fortsätter att snurra och snurra. Ingen kan väl ha missat att Neymar Jr tog sitt pick och pack och drog till Paris när oljepengar matchade hans sanslösa utköpsklausul på över 2 miljarder. Med det så blev det ett hål i Barcelonas dittills ack så giftiga offensiv och en ersättare skulle fort in. Det verkade som att man blev snuvade på Marco Verratti som länge ryktats till Barca. Juventus Paulo Dybala var ett annat alternativ, men det verkade bli en annan brasse som skulle ersätta Neymar i startelvan, nämligen Liverpools Philippe Coutinho.
Även innan Neymar-affären kastades pengar på Liverpool som sa vänligt men bestämt nej. Buden har höjts men nej tacken från den engelska klubben har haglat tätt.

Starkt uttalande från FSG

Under fredagsförmiddagen gick Liverpools ägargrupp FSG, Fenway Sports Group, ut med ett meddelande på Liverpools officiella sida där de deklarerade att inga bud på Philippe Coutinho kommer att tas i beaktning och att den brasilianske playmakern inte är till salu. Ett resolut besked från ägarna och tydlig ståndpunkt var Coutinho spelar nästa säsong. Men det dröjde inte länge innan ett annat motstridigt besked från Sky Sports där det kom uppgifter om att spelaren har lämnat in en transferrequest. Detta fick fotbollsinternet att gå på högvarv och massa rykten började snurra igen trots bara timmar tidigare kändes det som att det hela var en avslutad historia.

Kort efter att medierna pumpat ut nyheten om transferrequest dementerade Liverpooljournalister det hela och sa att klubben inte mottagit något önskemål om en transfer från spelaren. Silly Season snurrar vidare i vanlig ordning. 20 dagar till transferfönstret stänger. Kämpa Liverpool.

 

Spela på Premier League hos ComeOn!

ComeOn