Dalatravet RommeDetta veckoslut blir något alldeles extra för alla som älskar att titta på och spela på trav. Det är nämligen så att det körs fulla V75-omgångar både på fredagen och på söndagen. På fredagen är det Färjestad som är banan i fokus och på söndagen är det påsktrav, precis som varje år, på Romme.

Höjdpunkterna under helgens V75

De två V75-omgångarna bjuder på en hel del smått och gott och i absolut fokus är deltävling 2 och 3 i Olympiatravet. Det är två ekipage från helgens tävlingar som får en plats i Olympiafinalen på Åbytravet den 25 april.

Avdelningen att markera i programmet på fredagen är avdelning V75-6 där det för det första finns en biljett till finalen på Åby och för det andra 250 000 kr riksdaler i förstapris att köra om.

Avdelningen i fokus på söndagen är V75-3 där 150 000 kr och en finalbiljett ligger i potten. Det är upplagt för ett tungviktsmöte mellan norske 10 B.B.S.Sugarlight och On Track Piraten om den åtråvärda finalbiljetten.

Tippa med OS-hjältar

ATG har, inom ramen för ATG Tillsammans, tagit fram V75-andelar till både fredagens och lördagens lopp. Dessa är komponerade av ett antal VM-hjältar tillsammans med travkunniga profiler. Det finns 3 x 200 andelar à 100 kr styck att köpa. Om du tar rygg på fredagens andelsspel är det Sara Algotsson Ostholt (fälttävlan) och Anders Olsson (simning) som står för raderna. Köper du en andel till V75 på Romme är det Stefan Olsson (rullstolstennis) och Markus Oscarsson (kanot) som har komponerat raderna.