DNB (Draw No Bet) innebär att ditt spel anulleras om matchen slutar oavgjort, detta är en spelform som erbjuds av dom flesta spelbolag idag och är mycket populärt bland spelare.

Enkelt förklarat så spelar du på antingen hemmaseger eller på bortaseger och alternativet för oavgjort finns längre inte med i ekvationen. Skulle matchen sluta oavgjort så anulleras spelet och du får din insats tillbaka och har inte förlorat något.

Oddsen på DNB är oftast lägre än om du spelare på traditionell 1X2 men är å andra sidan ett mindre riskfyllt alternativ och passar den spelare som har tålamod och som vill ha ett lite säkrare spelalternativ. Detta är också en spelform som passar väldigt bra på fotboll och tillämpas i stort sett på alla ligor i Europa hos dom flesta spelbolag idag. DNB kan också användas på andra sporter förutom fotboll.

En annan spelform som är identiskt med DNB och som också kan tillämpas om just DNB inte skulle finnas tillgänglig hos just ditt spelbolag är Asian Handikapp 0. Samma sak gäller i detta fall att alternativet för oavgjort inte längre existerar, vi tar ett enkelt exempel.

Exempel:
Tottenham 0 1.70
West Ham 0 2.08

Spelar vi på Tottenham i det här fallet så har vi garderat det oavgjorda resultatet, vinner Tottenham ja då vinner vi på vår insats, skulle matchen sluta oavgjort ja då får vi tillbaka insatsen. Samma sak gäller om vi spelat på West Ham, vinner West Ham ja då vinner vi på vår insats, spelar West Ham oavgjort ja då får vi tillbaka insatsen. Skulle vårt spelval förlora ja då förlorar vi också insatsen.

Så finns inte alternativet DNB hos ditt spelbolag så kan du leta efter Asian Handikapp alternativet istället då det fungerar på precis samma sätt.

Vill du läsa mer om Asian Handikapp kan du göra det här.

Lycka till med dina sportspel.