Djurgården Östersund

Östersund tar emot Djurgården i Allsvenskans 15:e omgång och det är mycket som står på spel då det endast skiljer en poäng mellan lagen.

 

Jämn match på förhand

Hemmalaget Östersund ligger på 6:e plats med 23 inspelade poäng. Östersund har just nu sex raka allsvenska matcher utan förlust. Efter sommaruppehållet har Östersund spelat två matcher, båda har slutat oavgjort, mot AIK borta och Jönköping hemma. I torsdags mötte man de turkiska giganterna Galatasaray i Europa League-kvalet och lyckades vinna med 2-0, verkligen en starkt prestation. Nästa vecka väntar returen i Istanbul för Östersund, en match som kommer bli otroligt tuff.

Djurgården ligger på 5:e plats med 24 inspelade poäng och har efter uppehållet två raka vinster. Först besegrade man Kalmar med 4-1 och sedan Sundsvall med 2-1. Djurgården har en stabil trupp och har spelat riktigt bra på sistone. DIF har många individuellt skickliga spelare såsom Magnus Eriksson som leder skytteligan. Eriksson har hittills gjort åtta mål och leder för lagkamraten Gustav Engvall och Norrköpings Kalle Holmberg som båda har gjort sju mål. Djurgården har på senaste fyra bortamatcherna förlorat en match, förlusten kom i derbyt mot Hammarby. Hammarby vann den matchen med 3-1.

 

Östersund med tankarna på Europa League?

Östersund möter Galatasaray i returmötet i Europa League-kvalets andra omgång på torsdag och kommer troligtvis vila en hel del spelare. Dessutom kommer nog en del spelare fokusera mer på den än på matchen mot Djurgården. Detta kan öppna upp för Djurgården som kommer från två raka segrar och som inte har något europaspel att tänka på. Enligt spelbolagen ska Östersund vara små favoriter, men med tanke på förutsättningarna kan Djurgården lika gärna ses som favoriter. Helt klart en jämn match att vänta men jag tro att Djurgården kommer vara det bättre laget.

 

Speltips på matchen: Djurgården oavgjort inget spel till oddset 2,10 hos Expekt.