Svenskt KallblodskriteriumAlla blickar är på Solvalla i helgen då det är högklassiga möten både på lördagen och söndagen. Det arrangeras också två V75-omgångar och inför lördagens tävlingar ligger hela 42 miljoner kronor i potten.

Höjdpunkter för lördagen

Stoeliten (kl. 16:20)
Youana, Donna Di Quattro och Eketorpets Tess nog är de hästar som det står mellan i Stoeliten (Giant Diablos lopp). Notera att Delicious U.S. inte är med.

Guldfinalen (kl. 17:05)
I Guldfinalen (Frances Bulwarks lopp) är det Knows Nothing som ses med störst vinstchans men det finns ett par andra ekipage som kan hota, Västerbo Highflyer och Ringostarr Treb till exempel.

Silverfinalen (kl. 18:20 )
Finska hästen Shadow Woodland känns som ett givet streck på kupongen, men det finns andra hästar med kvalitet i omgången. Coldtown, Venkatesh och Explosive De Vie får absolut inte räknas bort.

Bronsfinalen (kl. 18:42)
Nadal Broline är i gott slag och har kvaliteten att ta hem Bronsfinalen i stor stil. Möjligen kan dock Order To Fly och/eller Dominator vara med och kämpa om segern.

Höjdpunkter för söndagen

Svenskt Travkriterium (kl. 16:40)
Mister J.P., som fortfarande är obesegrad på banan (helt fantastiskt egentligen) är givetvis storfavorit att ta hem Svenskt Travkriterium och Björn Goop har därmed läge att lägga ytterligare en fin viktoria till prissamlingen. Pythagoras Face och Readly Express kan möjligen hota.

Svenskt Trav-Oaks (kl. 15:42)
Björn Goop ska ha god chans även i Svenskt Trav-Oaks med Tunika framför sig. Det finns dock gott om utmanare, Swiss Account och Cayenne Ovel för att ta två exempel.