Häcken Paulinho

Det är två segstartade och i viss mån underpresterande lag som drabbar samman ikväll på Hisingen.

 

Har inte imponerat

Häcken tippades som ett av topplagen inför säsongspremiären. Argumenten var ofta att Häcken skulle kunna bygga på förra säsongens offensiva krafter och addera med den defensive Micke Stahre tränarens filosofi – brottarfotboll som den fick heta när han chefade över det blåvita laget för ett par år sen. Nu står Stahre istället på motståndarsidan och man man skulle kunna säga att det har spillt över i det defensiva tänket då det har varit målsnålt och Häcken bara lyckats åstadkomma tre mål framåt varav två i vinsten borta mot Sundsvall. Å andra sidan har man bara släppt in 3 bollar. Hursomhelst så ligger man i botten tillsammans med Halmstad när det gäller gjorda mål framåt.

 

Långbollar som gäller

Blåvitt har i sin tur inte imponerat de heller. IFK har kryssat fyra av fem matcher den här säsongen. Dessa fyra kryss har samtliga slutat i 1-1. Enda vinsten kom borta mot Sirius på gräsåkern i Uppsala. Häcken har i sin tur kryssat tre av fem matcher – samtliga 0-0. Jörgen Lennartssons filosofi verkar vara långa bollar på Bengt, och inte till någon större succé. Visserligen har man inte förlorat en match än, och man har gjort minst 1 mål i samtliga matcher, men man kan inte beskylla Göteborgarna för champagnefotboll hittills. Att Micke Boman har stått för hälften av lagets mål, det vill säga 3, säger väl en del om hur Blåvitts spel sett ut. Med tanke på den trupp som Lennartsson förfogar över borde man kunna prestera bättre både på planen och placera sig högre i tabellen än man gör i nuläget.

Tipset

Med tanke på det defensiva tänk och de resultat som båda lagen har visat upp hittills så luktar det målsnålt och derbykryss här. Krysset ligger på 3.35 och resultatet 1-1 står i 6.90. Båda oddsen finns hos Bethard.

Bethard